tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Ahad, 31 Mei 2009

TERKINI DIPENANTI:KERANA UMNO PENGUNDIAN BERJALAN DENGAN LEMBAB

Apakah kerana tiada calon Umno maka perjalanan pengundian prk Penanti berjalan dengan lembab sekali,tiada lansung suasana meriah dengan gelagat peraih undi yang sentiasa memekik untuk memperkenalkan calon calon mereka.

Proses pengundian bagi pilihanraya kecil DUN Penanti bermula jam 8 pagi tadi tetapi tidak ramai yang keluar mengundi awal ini.

Kebanyakan yang keluar mengundi awal terdiri daripada golongan warga emas.

penanti_guan eng_kitsiang_31052009Kerusi DUN Penanti kosong berikutan peletakan jawatan penyandangnya yang juga bekas timbalan ketua menteri 1, Mohammad Fairus Khairuddin.

Empat calon yang bertanding ialah Timbalan Pengerusi Perhubungan PKR Pulau Pinang, Mansor Othman; 59; dan tiga calon bebas - bekas ketua wanita PKR, Pulau Pinang, Aminah Abdullah, 56; bekas ketua Pemuda Gerakan Cawangan Telok Wang, Penanti, Nai Khan Ari a/l Nai Keow, 41 dan pakar motivasi Kamarul Ramizu Idris, 42.

Terdapat seramai 15,384 pengundi di DUN Penandi di mana 72.6 peratus daripadanya adalah Melayu, 24.2 peratus Cina, 2.4 peratus India dan 0.7 peratus kaum lain.

Suasana di sekitar pusat pengundian dilaporkan tenang. Juga tidak banyak kelihatan bendera-bendera parti. Manakala anggota polis pula berkawal di setiap pusat pengundian.

penanti_EC checking list_02_31052009PKR - satu-satunya parti politik yang bertanding - menyediakan pondok panas di pusat-pusat pengundian walaupun ia tidak dibenarkan oleh Suruhanjaya Pilihanraya (SPR).

Dan hanya kegelintir pekerja PKR yang kelihatan menyemak senarai pengundi. Juga tidak kelihatan aktiviti merayu undi dijalankan.

Seorang calon bebas - Nai Khan - mengundi di Dewan Orang Ramai yang menempatkan Tadika Tun Sardon pada kira-kira jam 8.49 pagi.

Beliau yang merupakan satu-satunya calon Bebas yang layak mengundi, diiringi oleh kira-kira lima orang penyokongnya.

Bagaimanapun, polis tidak membenarkannya mengadakan sidang akhbar di luar pusat pengundian tersebut.

Umno tidak bertanding dalam pilihanraya kecil Penanti.

Pemimpin PKR mendakwa - dan membuat laporan polis semalam - bahawa Umno menggesa ahli-ahlinya supaya memulaukan pilihanraya kecil tersebut.

penanti_EC checking list_31052009Dakwaan itu bagaimanapun dinafikan oleh timbalan pengerusi Umno Pulau Pinang, Datuk Zainal Abidin Osman.

Beliau juga menafikan dakwaan bahawa parti itu menganjurkan rombongan membawa ahli-ahlinya bercuti ke Thailand hari ini.

Bagaimanapun, ADUN PKR bagi Batu Maung, Abdul Malik Kassim bagaimanapun yakin ramai yang akan keluar mengundi hari ini.

Beliau juga berkata, calon PKR, Mansor akan menang dengan majoriti besar.

Keputusan pilihanraya kecil hari ini dijangka diumumkan pada jam 8.30 malam walaupun keputusan rasminya dapat diketahui sewal jam 6.30 petang.

SPR pula menjangka kira-kira 70 peratus pemilih akan keluar mengundi hari ini.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH