tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Jumaat, 22 Mei 2009

ZAMBRY NIZAR:ZAMBRY YANG TERBAIK,

Alhamdullillah,akhirnya yang hak mendapat semula apa yang telah ALLAH telah anugerahkan,semoga ianya akan memberi kekuatan pada Zambry untuk terus membela seluruh rakyat Perak yang selama ini terpinggir oleh sikap tamak dan bongkak.

Zambry telah diberi amanah untuk memikul tanggungjawab sebagai MB dan Zambry mampu untuk melaksanakan tugasnya dengan baik dan tidak bersikap biadap serta kurang ajar terhadap Sultan Azlan Shah.Sebagai pemimpin yang mempunyai pendidikan yang tinggi Zambry tidak akan sesekali bersikap kurang ajar pada Sultan mahu pun pada rakyat jelata dan Zambry harus menunjukkan contoh yang baik kepada rakyat dalam apa jua keadaan sekalipun.

Rakyat tidak mahu seorang pemimpin yang tidak ada langsung sifat rendah diri kerana ianya akan merugikan negeri dan rakyat.

Jika mendapat didikan yang betul, kita tidak akan kurang ajar seperti yang dilakukan oleh Nizar terhadap Sultan Perak.Kalau dengan Sultan pun Nizar sanggup untuk bersikap kurang ajar ,bagaimana dengan rakyat biasa,sudah tentu rakyat akan terpinggir kerana sikap pemimpin yang sebegini hanya mementingkan diri dan sekutunya.

Marilah kita berdoa agar pemimpin yang telah mendapat perkenan Sultan sewajarnya berada ditempat yang sepatutnya.Moga moga doa rakyat yang selama ini terpinggir akan terbela dengan kemenangan Zambry.Semoga orang orang yang rendah budi perkertinya diberi tempat oleh ALLAH SWT untuk terus membela nasib rakyat.

RENUNG RENUNG KAN LA...LU PIKIR LA SENDIRI

2 ulasan:

  1. YANG MENANG BUKAN MENANG SEMUA DAN YANG KALAH BUKAN KALAH SEMUA...RENDAHKAN DIRI SERAHKAN DIRI PADA ALLAH SEMUGA ALLAH TUJUKKAN JALAN YANG TERBAIK UNTUK RAKYAT PERAK DAN MALAYSIA.

    BalasPadam
  2. salam,
    didikan yg betul, tak kira apa bangsa dan agama, akan betullah jadinya. tak kira tua muda.

    kalau didikan tak betul,kopiah sebesar bakul sayur pun untuk nak tunjuk alim, takkan nampak alim juga. buruk tetap buruk.tak kira tua muda.

    BalasPadam

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH