tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Rabu, 27 Mei 2009

PENANTI:PKR MAKIN TERSEPIT

BUKIT MERTAJAM: Parti Keadilan Rakyat (PKR) akan bertindak ke atas dua pimpinan parti itu yang mengakui telah menemui calon Bebas, Aminah Abdullah yang mendakwa ditawarkan ganjaran supaya menarik diri daripada bertanding pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Penanti.

Pengarah Pilihan Raya PKR, Saifuddin Nasution berkata, parti belum memutuskan apa-apa tindakan susulan terhadap pemimpin berkenaan iaitu Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi PKR, Cheah Ka Peng dan Pegawai Khas kepada Exco PKR Pulau Pinang, Peter Lim Eng Nam.

"Kita akan uruskan perkara itu (tindakan) selanjutnya," katanya pada sidang media di Yayasan Aman di sini hari ini.

Semalam Cheah dan Peter menafikan mereka menawarkan ganjaran kepada Aminah sekiranya beliau menarik diri dalam pilihan raya ini namun mengakui mereka mengunjungi rumah Aminah pada 13 Mei lalu.

Kelmarin Aminah mendedahkan bukti berbentuk rakaman audio perbualan antara beliau bersama dua wakil PKR yang cuba menawarkan ganjaran kepadanya termasuk wang sebanyak RM80,000 dan jawatan Timbalan Ketua Menteri 1 Pulau Pinang.

Dalam pada itu Siafuddin juga mengesahkan pihak peguam parti telah menghantar notis tuntutan kepada Aminah berhubung dakwaannya.

"Dalam konteks Aminah, PKR telah melantik panel peguam untuk tindakan susulan, hal Aminah elok diajukan kepadanya, hal rumah tangga PKR kita akan uruskan dengan penuh bijaksana.

"Kita sudah hantar notis kepadanya menggunakan dua alamat iaitu alamat surat-menyurat dan alamat tempat tinggal... kedua-dua kita hantar," katanya.

Ditanya apakah tindakan susulan yang akan diambil sekiranya Aminah tidak memberikan sebarang respons terhadap tuntutan tesebut, Saifuddin berkata perkara itu akan difikirkan apabila tempoh jawapan itu berakhir.

"Sekarang masih dalam tempoh itu, apabila tempoh itu tiba baru PKR akan fikirkan tindakan selanjutnya," katanya.

2 ulasan:

  1. rumahtangga sendiri urus dengan bijaksana.
    dlm masa yg sama dok sibuk rumahtangga orang.

    BalasPadam
  2. Salam, kan dah kena...ari tu bukan main lagi nafi & kutuk BN beli YB!

    BalasPadam

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH