tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Rabu, 27 Mei 2009

PENANTI:RASUAH SUDAH JADI BUDAYA BUAT PKR

Ketika PKR terus ding dong pasal dakwaan tawarkan habuan wang ringgit dan jawatan kepada calon Bebas pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Penanti, Aminah Abdullah, bekas orang kuat parti itu, Ezam Mohd Nor tidak terkejut jika cerita itu benar.

Malah beliau mendakwa perbuatan itu sudah jadi budaya dalam PKR dan stail Datuk Seri Anwar Ibrahim sejak bebas hukuman penjara dan kembali memimpin parti itu.

“Tawar duit, tawar pangkat..itu cara Anwar. Itu (dakwaan Aminah) hanya contoh kecil sedangkan banyak lagi perkara serupa dia buat untuk capai tujuannya,” kata bekas Ketua Pemuda Keadilan itu kepada Agendadaily Selasa.

Senang cakap kata Ezam, cara itu bukan asing pada Anwar malah sejak dulu lagi ketika berjawatan dalam kerajaan beliau dikatakan sudah bersikap demikian.

“Cuma dulu kalau bagi dia kata reward bukannya rasuah. Saya percaya mereka akan nafikan dakwaan calon Bebas tersebut dengan macam-macam helah,” ujarnya.

Sehubungan itu, Ezam yang pernah menjadi Setiausaha Politik kepada Anwar menolak parti yang sanggup jual prinsip dengan membeli maruah orang lain seperti didakwa Aminah

Tiada ulasan:

Catat Komen

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH