tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Rabu, 27 Mei 2009

PENANTI:PKR JANGAN NAK BODOHKAN RAKYAT

Pengarah pilihan raya Parti Keadilan Rakyat (PKR), Saifuddin Nasution mengesahkan dua pegawai khas kepada exco negeri dan pemimpin Majlis Tertinggi (MT) parti itu pernah berjumpa dengan calon Bebas, Aminah Abdullah seperti mana yang didakwanya.

Beliau berkata, pertemuan di rumah Aminah pada 13 Mei lalu adalah atas undangan untuk makan tengah hari di rumahnya di Jelutong.

''Ya, memang benar saya telah bercakap dengan kedua-dua individu yang dimaksudkan oleh Aminah tetapi mereka sebenarnya dijemput oleh Aminah untuk makan tengah hari di rumahnya,'' katanya pada sidang akhbar di sini hari ini.

Saifuddin bagaimanapun enggan mengulas sama ada benar atau tidak segala dakwaan Aminah berhubung sogokan jawatan dan wang yang didedahkannya supaya menarik diri daripada bertanding dalam pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Penanti, Ahad ini.

Beliau sebaliknya meminta supaya cakera padat yang mengandungi rakaman perbualan di antara Aminah bersama dua individu berkenaan, didengar dan membuat tafsiran sendiri.

Tambahnya, berdasarkan kepada rakaman perbualan dan setelah bertanya kepada kedua-dua pegawai khas exco dan MT PKR berkenaan, beliau difahamkan pertemuan di antara Aminah dan mereka sekadar perjumpaan kawan lama.

Dalam pada itu, beliau berkata, Aminah diberi tempoh selama seminggu untuk memohon maaf secara terbuka dan menarik balik dakwaan yang disifatkan tidak berasas.

''Kita telah menghantar surat tuntutan kepada Aminah hari ini melalui peguam, Ong Chin Wen yang merupakan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bukit Tengah kerana dakwaannya itu mencemarkan imej PKR.

''Jadi, beliau diberi masa seminggu memohon maaf secara terbuka dan menarik balik tuduhan itu dan sekiranya gagal, tindakan selanjutnya akan diambil terhadapnya,'' katanya.

Semalam, Aminah mendedahkan bukti berhubung tawaran jawatan sebagai Timbalan Ketua Menteri 1 (TKM 1) dan masuk semula ke dalam parti PKR sekiranya menang dalam Pilihan Raya Kecil DUN Penanti.

Selain itu, beliau mendakwa ditawarkan jawatan Yang Dipertua (YDP) Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP) sekiranya bersetuju menarik diri daripada bertanding serta wang berjumlah RM88,000 termasuk perbelanjaan kempen yang telah dikeluarkan dan bayaran deposit untuk bertanding kerusi DUN Penanti.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH