tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Sabtu, 23 Mei 2009

ZAMBRY NIZAR:KENAPA BILA KALAH MAHKAMAH MENJADI SASARAN NIZAR.

Bila mahkamah Tinggi memutuskan Nizar sebagai MB ,Nizar dan pemimpin Pas menyifatkan keputusan Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur sebagai berjaya menghidupkan kembali demokrasi di Perak.Demokrasi yang koma selama tiga bulan hidup balik dan berharap pihak yang bertanggungjawab mengotorkan demokrasi di Perak itu insaf, bertaubat dan meminta maaf kepada rakyat Perak kerana telah menyalahgunakan kuasa.Inilah kata kata pemimpin Pas bila Nizar menang kes di mahkamah Tinggi.

Tapi bila mahkamah rayuan memutuskan Zambry sebagai MB Perak Yang Sah,banyak tohmahan yang dilemparkan dengan menyifatkan sudah ada keputusan yang dibuat untuk memenangkan Zambry.Ini satu tuduhan yang tidak berasas dan hanya orang kecewa yang beranggapan sedemikian.

Bagi Nizar dan Pas mereka menerima mahkamah hanya bila kemenangan memihak pada mereka,tapi sebaliknya sekiranya keputusan tidak memihak pada mereka.Inilah sikap Pas yang tidak redha dengan ketentuan ILLAHI dan tidak mahu bermuhasabah diri.Seharusnya Nizar
menerima keputusan Mahkamah Rayuan yang secara konsensus mengesahkan kedudukan Zambry sebagai Menteri Besar Perak.

Kerajaan negeri yang sah hari ini perlu diberi peluang mentadbir Perak demi kebaikan rakyat tanpa diganggu-gugat oleh apa jua tindakan dan pertimbangan politik.Nizar perlu sedar bahawa kemelut politik yang berlarutan sebelum ini telah menyebabkan rakyat berasa bosan dan ia sepatutnya dihentikan segera.Biarlah semua pihak melalui proses mahkamah dan biarlah kerajaan yang sah hari ini mentadbir Perak demi rakyat tanpa diganggu gugat dengan tindakan dan pertimbangan politik, saya yakin ramai dah bosan dengan pendekatan politik semata-mata.

Apa yang telah diputuskan mahkamah adalah mengikut lunas undang-undang dan tidak sepatutnya wujud sebarang pertikaian lain berhubung keputusan itu.Nizar harus akur dengan ketetapan tersebut dan menerimanya dengan hati dan sikap terbuka seperti yang ditunjukkan oleh Zambry ketika Mahkamah Tinggi sebelum ini memutuskan beliau bukan Menteri Besar Perak.Bagi saya Nizar mahu pun pembangkang bukan setakat harus bersikap matang, tetapi juga menerima hakikat situasi di Perak sekarang.

Undang-undang Tubuh Negeri Perak sebenarnya memiliki fasal yang amat jelas berhubung perkara itu dan pembangkang sepatutnya sudah memahami perkara itu sejak dari awal lagi dan tidak mempersoalkan apa-apa lagi.Tuanku Sultan Perak telah bertindak sangat adil dengan menilai sendiri siapa yang memiliki sokongan majoriti, hasilnya baginda berkenan dengan kedudukan Zambry yang nyata mendapat sokongan yang lebih berbanding Nizar.

Segalanya sudah jelas dan terang tentang isu di Perak dan saya berharap Zambry dapat melaksanakan tugas membela rakyat dan membangunkan negeri dan diharap juga Nizar dapat menerima semua ini dengan redha,bahawa semua ini adalah ketentuan dari ILLAHI.

RENUNG RENUNG KAN LA...LU PIKIR LA SENDIRI

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH