tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Sabtu, 30 Mei 2009

PENANTI:UMNO PP SIFATKAN PKR HANYA PANDAI BERCAKAP

PULAU PINANG 29 Mei - UMNO Pulau Pinang menyifatkan Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan rakan sekutunya hanya pandai bercakap 'berapi-api' tetapi tidak tahu membawa pembangunan kepada rakyat.

Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO negeri, Datuk Zainal Abidin Osman berkata, ia jelas dapat dilihat dalam tempoh 15 bulan selepas penduduk Penanti memilih Ahli Parlimen dan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) daripada PKR.

Kata beliau, masih ada penduduk Penanti dibelenggu kemiskinan, tiada kemudahan air dan elektrik, manakala jalan kampung yang rosak juga tidak diperbaiki.

Malah, bukan itu sahaja, menurutnya, masjid dan surau di kawasan itu seperti diabaikan, yang rosak tidak langsung diperbetulkan, peniaga dan usahawan kecil juga tidak diberikan bantuan apa lagi soal pendidikan anak-anak.

''Hakikatnya, Penanti sepatutnya menjadi antara kawasan paling pesat membangun dengan pelbagai kemudahan infrastruktur memandangkan bekas ADUN kawasan itu, Mohammad Fairus Khairuddin turut memegang jawatan sebagai Timbalan Ketua Menteri I.

''Namun, sepanjang tempoh itu juga, tiada apa-apa yang dilakukan oleh pakatan pembangkang yang kini memerintah Pulau Pinang. Mereka ini hanya tahu bermain dengan emosi rakyat untuk membangkitkan semangat melalui ucapan 'berapi-api','' katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Katanya lagi, UMNO dan Barisan Nasional (BN) yang tidak bertanding pada pilihan raya kecil kali ini turut terkena tempias dengan kata-kata umpatan dan cacian daripada PKR.

Tambahnya, paling menyedihkan, sebahagian lebih 15,000 penduduk di kawasan itu seolah-olah tidak peduli jika tiada sebarang pembangunan mahu pun pembaharuan dijalankan.

Pada masa yang sama, katanya, tiada mana-mana pihak mahu pun individu yang membangkitkan atau mempersoalkan mengenainya.

''Kita sudah melihat semua kempen, ceramah termasuk kenyataan akhbar yang dibuat PKR dan rakan sekutunya sepanjang 15 bulan ini, tidak ada satu pun membicarakan tentang sumbangan Ahli Parlimennya, Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Mohammad Fairus kepada rakyat Penanti.

''UMNO negeri turut menerima banyak aduan dan rungutan daripada penduduk Penanti bahawa Anwar dan Mohammad Fairus jarang turun untuk bertemu dan mendengar masalah rakyat, kalau adapun, bila dekat-dekat pilihan raya baru nampak 'batang hidung'," ujarnya.

Justeru, Zainal Abidin berkata, Pilihan Raya Kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Penanti Ahad ini merupakan platform terbaik bagi pengundi di kawasan itu memberi isyarat kepada PKR bahawa mereka mahu melihat pembangunan dan bukan hanya bermain emosi.

Sehubungan itu, beliau mahu rakyat Penanti menilai dan memikirkan dalam tempoh mereka yang dipilih itu menjadi wakil rakyat, apakah pembangunan serta sumbangan atau pun projek-projek kecil yang dijalankan oleh pakatan pembangkang.

''Saya juga ingin bertanya kepada rakyat di Penanti sama ada mereka berpuas hati dengan pembangunan di kawasan itu setakat ini, ataupun bagi mereka cukup sekadar mendengar kata-kata retorik serta ucapan 'berapi-api' yang dimainkan PKR dan rakan sekutunya untuk meneruskan kehidupan seharian,''

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH

Windows Live Messenger