tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Jumaat, 15 Mei 2009

UMNO PR:DR MAHATHIR SYOR USUL UNDI TIDAK PERCAYA BTERHADAP PR

CYBERJAYA: Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad, mencadangkan Barisan Nasional (BN) yang mempunyai majoriti dalam Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak supaya segera mengadakan usul undi tidak percaya terhadap Menteri Besar dan kerajaan Pakatan Rakyat (PR) bagi menyelesaikan krisis politik di negeri itu.

Katanya, isu berkenaan perlu diselesaikan segera kerana ia boleh mencemarkan imej negara.

"Tidak baik untuk dunia melihat kita bertukar Menteri Besar setiap hari disebabkan keputusan mahkamah. Satu keputusan mengatakan seseorang bukan lagi Menteri Besar, keesokannya jadi Menteri Besar pula... kemudian ada pula keputusan lain.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas kenyataan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak bahawa BN tidak gentar berdepan dengan rakyat berhubung krisis politik di Perak jika pilihan raya diadakan di negeri itu walaupun ia sesuatu tidak harus berlaku.

Najib berkata, penentuan pilihan raya adalah dalam bidang kuasa Sultan Perak, Sultan Azlan Shah dan ia adalah satu daripada pilihan mengikut Perlembagaan. Dr Mahathir berkata, beliau menyokong tindakan Perdana Menteri mengadakan rundingan dengan PR untuk menyelesaikan kemelut itu.

"Apa saja tindakan yang boleh menyelesaikan perkara itu (isu politik Perak) adalah baik," katanya yang tidak menolak kemungkinan perkara itu terjadi disebabkan kuasa wang.

Katanya, tindakan boleh dilakukan adalah untuk DUN Perak bersidang dan mengusulkan undi tidak percaya terhadap Menteri Besar dan kerajaan negeri PR jika benar BN mempunyai majoriti.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH