tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Rabu, 6 Mei 2009

UMNO PAS:PAS PULAU PINANG TUNGGU MASA NAK DIKUBURKAN

Ini merupakan petanda awal yang pertelingkahan Pas Pulau Pinang dan Pas Pusat akan Membawa Pas Pulau Pinang akan terkubur angkara tidak puas hati dengan langkah Pas pusat yang tidak membenarkan Pas negeri meletak calon di Dun Penanti.

Pas PP berkeras yang Pkr sebenarnya tidak layak bertanding kerana setelah diberi peluang di Penanti Pkr telah menghampakan rakyat dengan meletakan jawatan tanpa ada asas yang kukuh.Ini ditambah oleh kenyataan Pas PP bahawa calon Pkr bukan anak jati Penanti dan Ahli Parlimen sendiri tidak tinggal di Permatang Pauh.Parlimen Permatang Pauh diwakili sendiri oleh Anwar.Pas PP berpendapat Yang Pkr telah menipu rakyat Penanti dengan Perletakan Jawatan Fairus.Pas PP percaya Anwar mempunyai agenda dengan memaksa Fairus meletakan jawatan.

Pemuda Pas Pulau Pinang tidak menolak kemungkinan ada ahlinya akan bertanding atas tiket bebas pada pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Penanti walaupun dilarang berbuat demikian.

Ketua Pemudanya, Mohd. Yusni Mat Piah berkata, tindakan itu mungkin berlaku berikutan suara akar umbi dan pengundi di kawasan DUN berkenaan yang mahukan Pas bertanding.

Bagaimanapun, tegasnya, ahli-ahli Pas yang berbuat demikian perlu bersedia menghadapi risiko atas tindakan tersebut.

''Kami tidak bersandiwara, malah ia juga bukan sebahagian strategi. Pemuda Pas negeri serius dan sangat berharap dapat bertanding berikutan maklum balas diterima daripada akar umbi serta pengundi di Penanti.

''Matlamat kami hanya untuk mempertahankan prinsip dan dasar bagi memastikan kemenangan di kawasan itu dan kami berkeyakinan untuk menang jika calon Pas diletakkan di situ, Pas juga ramai calon yang berwibawa.

''Justeru, Pemuda Pas negeri berharap supaya permintaan mereka yang disertakan hujah yang kukuh dapat dipertimbangkan sebelum keputusan muktamad dibuat," katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini hari ini.

Beliau berkata, desakan itu dibuat selepas mendengar pandangan akar umbi iaitu semua 11 cawangan Pas di Penanti yang mahu parti itu bertanding kerana pilihan raya kecil berkenaan diadakan tanpa sebab yang kukuh dan menyakinkan.

Hakikatnya, Mohd. Yusni berkata, alasan penyandangnya sebelum ini, Mohammad Fairus Khairuddin melepaskan kerusi DUN itu kerana mahu melanjutkan pelajaran tidak boleh diterima sama sekali.

''Kami tidak mahu tindakan wakil rakyat melepaskan kerusi mereka tanpa alasan kukuh menjadi trend, kita semua sudah letih dengan perkara ini, ia hanya buang masa.

''Melihatkan peletakan jawatan Mohammad Fairus itu hingga menimbulkan kemarahan, kami merasakan mereka tidak lagi berminat dengan kerusi tersebut, jadi sudah tiba masanya ia diberikan kepada Pas," katanya.

Tambahnya, Pas telah banyak berkorban dalam pakatan pembangkang iaitu dengan memberikan banyak kerusi kepada PKR.

Mohd. Yusni berkata, perjanjian berhubung kerusi Penanti antara mereka juga longgar kerana ia dilakukan tanpa perjanjian bertulis, jadi tidak salah jika kali ini ia diberikan semula kepada Pas.

''Kami tidak faham mengapa calon PKR itu diumum dengan cepat memandangkan masih ada masa lagi, justeru atas semangat setiakawan kita mahu calon PKR itu disemak kembali," tegasnya.

Beliau memberitahu, pengundi atas pagar iaitu kira-kira 50 peratus di kawasan itu yang menjadi penentu dan Pas tidak mahu mereka beralih arah disebabkan isu tidak perlu hingga membawa kekalahan pakatan pembangkang di situ.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH