tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Jumaat, 10 Julai 2009

MANEK URAI:APAKAH UNDI PAS DAPAT PAHALA?

Isu undi Pas dapat pahala dan berdosa jika memilih UMNO terus dimainkan oleh pemimpin parti itu dalam siri ceramah politik mereka.

Antara yang terbaru ialah Exco kerajaan Pas Kelantan, Datuk Mohd. Amar Nik Abdullah yang menyatakan bahawa pengundi yang memangkah Pas akan mendapat pahala kerana menyokong perjuangan sebuah parti yang dasarnya adalah bagi menegakkan Islam.

Katanya, setiap perbuatan yang diniatkan ke arah kebaikan sama ada dalam urusan harian dan politik, dijanjikan Allah ganjarannya di akhirat kelak.

Tetapi sebaliknya, beliau berkata, jika undi diberi kepada parti yang membuat dasar menyalahi syariat Islam seperti menghalalkan judi, riba dan arak, maka mereka yang memilihnya akan turut dipertanggungjawabkan.

"Inilah yang dikatakan undi berdosa dan bersubahat kerana kita secara langsung telah menyokong perkara mungkar dan maksiat yang dilaksanakan oleh parti yang dipilih itu. Orang UMNO akan turut tanggung dosa walaupun sedang duduk menoreh di kampung," katanya dalam ceramah di sini malam tadi.

Hadir sama Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng yang kehadirannya telah menarik tumpuan penduduk kampung apabila diiringi oleh konvoi enam buah motosikal berkuasa tinggi.

Sementara itu, Guan Eng seperti biasa telah membuat tuduhan melulu terhadap BN dengan mengatakan bahawa parti berkenaan berada dalam keadaan terdesak dan akan melakukan apa sahaja cara termasuk kaedah jahat dan haram bagi memastikan kemenangan di Manek Urai.

Beliau menyifatkan UMNO dan BN sebagai 'perompak hantu' kerana selama lebih 50 tahun telah menipu rakyat negara dengan senyap tanpa langsung disedari walaupun dilakukan secara terang-terangan.

Beliau yang juga Setiausaha Agung DAP mempertikaikan kredibiliti UMNO dan pihak berkuasa yang tidak mengambil tindakan terhadap pemimpin parti itu yang secara terbuka didedahkan oleh bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad bahawa amalan rasuah di kalangan pimpinan berlaku secara berleluasa.

"Institusi keadilan yang diperalat oleh BN seolah-olah mempunyai dua sistem iaitu sekiranya melibatkan orang BN tiada tindakan tetapi melibatkan orang biasa maka akan ada tindakan," katanya.

PAS MASIH LAGI MEMAINKAN HALAL HARAM.BAGI PAS MEREKA SAHAJA YANG AKAN MENDAPAT PAHALA.DULU PAS PERNAH COP UMNO HARAM HANYA KERANA BERSAMA DENGAN MIC DAN MCA....KENAPA PAS SEKARANG TAK HARAM BILA BERSAMA DENGAN DAP YANG SUDAH MENYATAKAN YANG PARTI ITU TIDAK AKAN BERSETUJU DENGAN SEBUAH NEGARA ISLAM.APAKAH PAS ADA MENERIMA SESUATU DARI ALLAH YANG MEMBENARKAN PAS BOLEH MENHARAMKAN DAN MENGHALALKAN SESIAPA SAHAJA?KITA RENUNG RENUNG KAN LA............LU PIKIR LA SENDIRI

1 ulasan:

  1. InsyaAllah jika niat ikhlas untuk memartabatkan syariat Islam maka sah masuk syurga- tidak kira pangkah PAS atau UMNO. Namun apa yang menyedihkan UMNO sebagai parti Melayu Islam gagal meyakinkan Melayu tentang perjaungan untuk menegakkan syariat Islam di atas muka bumi Malaysia ini kerana Malaysia ini masyarakat majmuk. Kerana takutkan cina UMNO agak malau2 mahu nayatkan perjuangan Islam manakala PAS berterus terang.
    Sebagai Islam pasti PAS menawarkan alternatif yang terbaik dalam hal mendaultakan Islam. PAS belum terbukti kerana belum pernah memerintah?
    Sekaranglah kita minta mereka buktikan.

    BalasPadam

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH