tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Jumaat, 10 Julai 2009

MANEK URAI:KEMENANGAN BN DIMANEK URAI AKAN MEMUDAHKAN LAGI KERAJAAN MEMBANTU RAKYAT

Hasrat kerajaan Barisan Nasional (BN) untuk membantu rakyat di Manik Urai akan menjadi lebih mudah jika para pengundi di kawasan Dewan Undangan Negeri itu memilih calon BN, sekali gus memenangi pilihan raya kecil pada 14 Julai ini, kata Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Beliau berkata, kerajaan BN tidak memingggirkan mana-mana kawasan pedalaman dalam agenda pembangunannya jika diberi peluang berkhidmat di kawasan berkenaan meskipun kerajaan negeri ditadbir pembangkang.

Katanya, sebuah masjid baru akan dibina, bagi menggantikan masjid lama, untuk kemudahan penduduk Kampung Temalir di sini, sekiranya BN menang pada pilihan raya kecil itu.

“Sepatutnya itu (menjadi) tanggungjawab kerajaan negeri Kelantan yang dipimpin Pas untuk membangunkan semua itu tetapi mereka sebenarnya tidak mempunyai keupayaan untuk melaksanakannya.

“Itu amanah yang sepatutnya mereka laksanakan. Mana dia slogan Membangun Bersama Islam mereka?” katanya.

Muhyiddin berkata, sewajarnya rakyat di Manik Urai bersedia memilih BN yang bukan sahaja mementingkan aspek dunia dan akhirat.

“Ada lebih 12,000 petani di Manik Urai dan disebabkan mahu menjaga kebajikan mereka, BN menawarkan taraf kahidupan yang lebih baik,” katanya.

Muhyiddin berkata, begitu juga dengan permintaan penduduk Manik Urai Lama yang mahukan kerajaan pusat membesarkan jambatan sempit yang merentangi Sungai Kelantan di kampung itu.

“Kita boleh membina jambatan yang lebih baik, tambah lagi jika rakyat memilih BN,” katanya. -

2 ulasan:

  1. bukan menolong rakyat. Menipu projek pembnagunan dirancang untuk tambah kantung ketua-ketua umnao manik urai untuk bina istana. lebih banyak dosa dan kemungkaran hasil dari kemenangan ini.

    BalasPadam
  2. "Muhyiddin berkata, begitu juga dengan permintaan penduduk Manik Urai Lama yang mahukan kerajaan pusat membesarkan jambatan sempit yang merentangi Sungai Kelantan di kampung itu."

    “Kita boleh membina jambatan yang lebih baik, tambah lagi jika rakyat memilih BN,” katanya.

    Itu amanah yang sepatutnya dilaksanakan tanpa perlu menunggu kemenangan pilihan raya di MU

    BalasPadam

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH

Windows Live Messenger