tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Ahad, 12 Julai 2009

MANEK URAI:RAKYAT MANEK URAI KELUH KESAH MENGGENAGKAN NASIB YANG TIDAK PERNAH BERUBAH

Jentera kempen Umno di Manek Urai sendiri menerima pelbagai cerita keluh resah rakyat di situ, kata Naib Presiden Umno, Datuk Seri Hishammuddin Hussein.

hishammuddin hussein home ministry 140409 talking"Mereka insaf dengan nasib diri yang semakin tertinggal. Mereka tidak melihat sebarang peningkatan hidup sejak diperintah oleh kepimpinan PAS.

"Mereka kini mahu melihat perjalanan kehidupan yang lebih teratur, adil dan terjamin. Kerana itulah ada di kalangan penduduk di Manek Urai, tanpa berselindung, telah mula mendekati kepimpinan Umno," katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Perkembangan tersebut, katanya, disokong dengan kehadiran calon BN, Tuan Aziz Tuan Mat yang mudah mesra dan memahami segenap peringkat masyarakat.

"Ini adalah langkah penting ke arah pembaharuan masa depan rakyat Kelantan. Ini adalah masa yang tepat untuk membuat perubahan kerana di tangan penduduk Manek Urai kesemua pembaharuan ini akan bermula," katanya.

Dalam pilihanraya kecil DUN Manek Urai Selasa ini, Tuan Aziz akan berdepan dengan calon PAS, Mohd Fauzi Abdullah. Pilihanraya itu diadakan ekoran kematian penyandangnya dari PAS, Ismail Yaakob.

"Saban hari mereka melihat kekayaan hasil bumi dari negeri Kelantan, khususnya kayu balak dibawa keluar di depan mata masyarakat di Manek Urai dan kawasan sekitarnya," kata Hishammuddin.

Manakala hasil bumi yang bernilai jutaan ringgit, tambahnya, adalah milik negeri dan rakyat negeri Kelantan berhak menikmati pulangan daripadanya.

Bertemu pengundi

bm version kerusi dun manek urai 220509"Sehubungan itu mereka tertanya apakah tidak mungkin kerajaan negeri dapat membuat perubahan dan berkongsi kekayaan dengan rakyat secara lebih telus.

"Jauh di sudut hati mereka tertanya apakah kerajaan Kelantan sedar bahawa ramai rakyat di pedalaman masih hidup dalam keadaan yang jauh tertinggal dan semakin hari peluang kepada mereka semakin tertutup," katanya.

Dengan sokongan dan kesedaran seluruh pengundi di Manek Urai nanti, Hishammuddin yakin nasib rakyat Kelantan akan mula terbela.

"BN dan Umno sendiri akan bersama-sama dengan seluruh rakyat untuk memulakan langkah pembaharuan ini," katanya.

Sehubungan itu, Hishammuddin mengingatkan semua pihak bahawa segala pencapaian tidak datang dengan sendirinya.

"Kita perlu sentiasa sedar dan perlu berterima kasih kepada semua petugas keselamatan khususnya pasukan polis yang bertungkus lumus berkorban dalam menjaga keamanan dan ketenteraman sepanjang berlangsungnya pilihanraya kali ini," katanya.

Menurut Hishammuddin, beliau juga sempat untuk meninjau keadaan di sekitar Manek Urai dan bertemu sendiri dengan pengundi.

"Jelas sekali mereka amat bersemangat dan mahu menyaksikan kebangkitan semangat baru di negeri Kelantan.

"Manek Urai boleh menjadi tempat bermulanya perubahan ini kerana rata-rata mereka sudah sedar dengan politik sempit pihak kepimpinan PAS yang tidak mungkin dapat membawa mereka ke mana-mana," katanya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH

Windows Live Messenger