tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Sabtu, 11 Julai 2009

MANEK URAI:MALAYSIA NEGARA ISLAM TERMAJU DIDUNIA DIBAWAH KERAJAAN BN

Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, Malaysia kini diiktiraf sebagai sebuah negara Islam paling maju di dunia ekoran kejayaan dasar Barisan Nasional (BN) yang ditunjangi Umno mengisi kemerdekaan negara yang dicapai.

Timbalan Perdana Menteri berkata, kejayaan Umno menggemblengkan perpaduan orang Islam bersama bukan Islam untuk memerdekakan negara daripada belenggu penjajahan, memenuhi tuntutan fardu kifayah Islam yang dituntut agama.

“Hari ini, Malaysia mendapat pengiktirafan sebagai sebuah negara paling maju dan membangun di kalangan negara Islam.

“Kejayaan menjadi negara Islam paling maju adalah kerana dasar dilaksanakan BN yang ditunjangi Umno selama ini, mengutamakan pembangunan dunia dan akhirat seperti dituntut Islam," katanya pada majlis ramah mesra dengan penduduk Kampung Manjor dalam Dewan Undangan Negeri (DUN) Manek Urai di sini, petang semalam.

Muhyiddin berkata, di sebalik kejayaan Malaysia muncul sebagai negara Islam yang dikagumi itu, usaha membangun dan memajukan rakyat negara ini sentiasa diteruskan.

Katanya, banyak lagi kawasan di pedalaman negara ini yang memerlukan perhatian dan pembangunan dalam usaha menjadikan bangsa Melayu dan umat Islam di negara ini maju tidak kira di mana mereka berada.

Sementara itu, Muhyiddin menggesa semua jentera parti termasuk pada peringkat kepemimpinan harus bekerja lebih keras memastikan DUN Manek Urai dapat ditawan semula BN pada pilihan raya kecil, Selasa ini, walaupun sokongan kepada BN ketika ini meningkat.

Beliau berkata, semua pemimpin BN yang terbabit dalam kempen di Manek Urai ini tidak hanya bergerak cergas dalam berkempen, tetapi turut memberikan tumpuan terhadap kawasan yang dianggap penting.

Katanya, berdasarkan kepada perkembangan semasa, sokongan kepada BN semakin meningkat dan jentera parti harus diperhebatkan dalam memastikan ia mampu memberikan kesan positif kepada BN pada hari pengundian nanti.

"Kita (BN) sudah mengadakan pertemuan dengan pengundi selain memberikan penjelasan terhadap banyak isu dan saya yakin dengan sokongan yang ditunjukkan oleh pengundi di Manek Urai dibantu dengan memperhebatkan gerak kerja, ia mampu memberi kesan positif kepada BN pada hari pengundian nanti," katanya kepada pemberita selepas mengadakan pertemuan dengan penduduk Kampung Temilar, dekat sini, semalam.

KELANTAN YANG SUDAH DIPERENTAH PAS SELAMA HAMPIR DUA PULUH TAHUN MASIH LAGI SEBAGAI NEGERI TERMUNDUR DINEGARA INI.INILAH PERBEZAAN ANTARA PAS DAN UMNO.UMNO TIDAK PERNAH ABAIKAN DUNIA WALAUPUN AKHIRAT DIKEJAR JUGA.BAGI PAS MEREKA TELAH MENGHANCURKAN KEMAKMURAN YANG INGIN RAKYAT KELANTAN NIKMATI....KITA RENUNG RENUNG KAN LA.........LU PIKIR LA SENDIRIIII.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH