tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Khamis, 2 Julai 2009

MANEK URAI:UMNO BN AKAN SEDIAKAN KEMUDAHAN YANG LEBIH BAIK UNTUK RAKYAT MANEK URAI.

Kemenangan Barisan Nasional (BN) pada pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Manek Urai pada 14 Julai ini, penting bagi memudahkan usaha Kerajaan Pusat untuk terus merapatkan lagi jurang pembangunan antara kawasan bandar dan luar bandar.

Pengerusi Badan Perhubungan Umno Kelantan, Datuk Mustapa Mohamed, berkata agenda membela nasib rakyat luar bandar khususnya bagi meningkatkan kemudahan infrastruktur sentiasa menjadi keutamaan kerajaan BN di samping tidak mengabaikan penduduk kawasan bandar.

"Kerajaan Pusat sentiasa membela nasib rakyat kerana ini agenda besar dan kita nak sediakan kemudahan lebih baik kepada masyarakat luar bandar, kalau pun tak setaraf dengan bandar, sekurang-kurangnya jurang antara dua kawasan ini dapat dikurangkan.

"Kalau kita menang (pilihan raya kecil) sudah pasti ada tumpuan istimewa kepada Manek Urai, kita sudah isytihar nak menjadikan Manek Urai anak angkat Kerajaan Pusat kerana kita mahu meneruskan agenda pembangunan yang dijanjikan selepas ini," katanya.

Beliau yang juga Pengarah Pilihan Raya BN Manek Urai berkata demikian selepas beramah mesra dengan petugas jentera pilihan raya BN di Kampung Lepan Kabu, Manek Urai, di sini, petang kelmarin.

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menetapkan 6 Julai ini sebagai tarikh penamaan calon, manakala hari pengundian pula pada 14 Julai. Pilihan raya kecil Manek Urai diadakan berikutan kematian penyandangnya, Ismail Yaakob, dari Pas pada 22 Mei lalu, akibat komplikasi jantung.

Mustapa berkata, BN bukan sebuah parti yang bekerja untuk rakyat secara bermusim, sebaliknya menjadi dasar Kerajaan Pusat bekerja sepanjang masa demi membela nasib rakyat.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH

Windows Live Messenger