tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Jumaat, 3 Julai 2009

MANEK URAI:PAS HANYA PEJUANG ISLAM DENGAN KATA KATA.

Pemimpin Pas hanya bertopengkan Islam apabila menolak kebenaran kerana menarik balik gagasan kerajaan perpaduan yang dicadangkan oleh mereka sendiri.

Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi (gambar) berkata, pemimpin-pemimpin parti itu sebenarnya memperjuangkan Islam hanya dengan kata-kata tanpa digambarkan melalui tingkah laku dan sahsiah.

"Rakyat dapat melihat sendiri siapa yang silap sekarang ini. Adakah pemimpin yang bertopengkan Islam berbanding kita yang tak pakai sebarang topeng.

"Kita memakai imej 1Malaysia, orang Melayu dan Islam sebenar, bukannya seperti Pas, berimej Islam tetapi dari segi sahsiah tidak mengamalkan tuntutan sebenar," katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Ahmad Zahid diminta mengulas tindakan Pas yang menarik balik cadangan yang dicetuskan oleh pemimpinnya dan kemudiannya menuduh UMNO sebagai dalang.

Beliau yang juga Menteri Pertahanan berkata, UMNO tidak pernah menempelak Pas atas cadangan tersebut malah bersedia untuk berbincang demi menjamin perpaduan kaum.

Sebaliknya tegas beliau, disebabkan desakan daripada Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan DAP, Pas telah menarik balik cadangan tersebut malah 'melempar bom' dan menyalahkan UMNO.

"Ini tidak adil. Kalau ini isu politik sepatutnya ia dipolitikkan oleh UMNO kerana mereka yang tarik balik cadangan itu.

"Sebaliknya kita dilempar bom dan dituduh yang bukan-bukan hanya kerana tekanan daripada DAP dan PKR," tegas beliau.

Mengulas kemelut politik di Kedah antara DAP dan Pas, beliau menggambarkannya sebagai belang yang cuba ditutup oleh pakatan pembangkang selama ini.

Katanya, tindakan DAP mengumumkan untuk keluar daripada pakatan pembangkang di negeri itu membuktikan kerjasama mereka umpama 'retak menanti belah'.

"Bangkai gajah tak dapat ditutup dengan nyiru, dan akhirnya bau itu terlepas keluar.

"Saya fikir cukuplah perpaduan sementara mereka yang disifatkan sebagai 'perkahwinan mutaah' dan bubarkanlah pakatan itu," ujarnya.

Justeru, beliau menasihatkan pakatan pembangkang supaya menamatkan perpaduan sementara mereka dan bekerjasama dengan UMNO untuk membangunkan negara.

"Biarlah kita sama-sama bangunkan negara dan kalau perlu kongsi kuasa, kita boleh duduk berbincang

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH