tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Jumaat, 3 Julai 2009

MANEK URAI:UMNO TIDAK PERNAH MEMISAHKAN POLITIK DENGAN AGAMA ISLAM.

UMNO tidak pernah memisahkan politik dengan agama dalam perjuangannya untuk membangunkan negara ini sejak lebih 50 tahun dulu.

Tanggapan bahawa parti itu mengamalkan sistem 'politik suku, agama suku' adalah sengaja diada-adakan Pas dan berterusan dilemparkan untuk mengelirukan rakyat terutama orang Melayu.

Pengerusi Badan Perhubungan UMNO negeri, Datuk Mustapa Mohamed berkata, UMNO sentiasa konsisten dalam perjuangan untuk agama, bangsa dan negara, tidak seperti Pas yang berubah-ubah demi kepentingan politik.

Beliau berkata, ia jelas terbukti apabila suatu masa dahulu, parti itu sentiasa melaungkan untuk melaksanakan hukum hudud dan negara Islam tetapi sejak 'berkawan' dengan DAP dan Parti Keadilan Rakyat (PKR), asas perjuangan itu hilang begitu sahaja.

"Ini cerita lama (politik suku, agama suku) yang dibawa dari dulu lagi oleh Pas tetapi realitinya Islam agama rasmi dan kita berpandukan kepada Islam dalam perjuangan.

"Jika benar mereka (Pas) parti Islam, kenapa suatu masa dulu perjuangkan hudud tetapi sekarang tidak lagi, dulu negara Islam tetapi sekarang hendak sebut pun tidak berani.

"Bukankah semua disebabkan oleh mereka berkawan dengan DAP dan PKR, inilah realiti politik Malaysia," katanya kepada pemberita di sini semalam.

Beliau mengulas mengenai tuduhan yang kembali dilemparkan oleh Pas dalam ceramah-ceramahnya ketika berkempen di pada pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Manek Urai yang 99 peratus adalah pengundi Melayu.

Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat dalam ceramahnya menyebut bahawa UMNO sebagai sebuah parti kebangsaan dan mengamalkan budaya 'politik suku, agama suku' malah mula mengaitkan parti itu dengan ajaran sesat dan komunis.

Mustapa turut mempersoal Pas kerana menjalinkan kerjasama dengan DAP yang secara tegas menolak pemerintahan Islam sedangkan sebelum ini mereka mengkafirkan UMNO disebabkan bersahabat dengan MCA.

"Ini kenyataan retorik kerana kita tidak pernah memisahkan politik dan agama, sudah banyak yang kita lakukan untuk agama di negara ini, adakah mereka tidak melihat semua ini walaupun saya akui masih ada sedikit lagi yang belum dibaiki.

"Kita mahu melihat apakah mereka akan laksanakan hudud di Kelantan dan Kedah. Di Selangor pula mereka rakan kongsi dalam kerajaan campuran tetapi tiada perubahan dilakukan malah gaya pentadbiran Selangor hampir sama dengan Barisan Nasional (BN).

"Soalnya siapa yang berubah-ubah, perjuangan kita untuk agama jelas dan dicatatkan dalam Perlembagaan,

1 ulasan:

  1. Betul kata tuan tu,tapi yang masalahnya orang pas fikirannya telah ditutup dengan bulan.Umno kena kerja keras sikit betul dacing supaya seimbang,jangan senget2

    BalasPadam

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH