tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Khamis, 16 April 2009

LIM GUAN ENG DEDAHKAN PKR MENGHADAPI MASAALAH DALAMAN

GEORGETOWN: Ketua Menteri, Lim Guan Eng tidak menolak kemungkinan Datuk Seri Anwar Ibrahim menghadapi tekanan politik dalaman untuk menentukan calon Timbalan Ketua Menteri I baru bagi menggantikan Mohammad Fairus Khairuddin yang meletak jawatan minggu lalu.

Guan Eng yang tidak dapat mengumumkan nama Timbalan Ketua Menteri I semalam seperti dijanji sebelum ini, berkata kelewatan itu berikutan kegagalan Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) mencadangkan nama Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) parti berkenaan bagi mengisi dua kekosongan yang wujud, termasuk satu Exco.

"Walaupun kecewa dengan kelewatan ini, saya memahami tekanan politik yang dihadapi Anwar dalam mengemukakan nama calon untuk mengisi jawatan berkenaan,” katanya.

Beliau berkata demikian dalam satu kenyataan yang diedarkan kepada media selepas majlis penyerahan sumbangan kerajaan negeri kepada Sekolah Tamil di sini, semalam.

Guan Eng, bagaimanapun enggan melayan soalan wartawan kerana perlu ke Kuala Lumpur untuk menghadiri majlis penyampaian watikah pelantikan Yang di-Pertua Negeri, Tun Abdul Rahman Abbas oleh Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin.

Mohammad Fairus yang dilantik sebagai Timbalan Ketua Menteri I sejak penubuhan kerajaan Pakatan Rakyat Pulau Pinang pada Mac tahun lalu, meletak jawatan berkuat kuasa 8 April lalu.

Bagaimanapun, beliau masih mengekalkan statusnya sebagai Adun Penanti. Ketika ini, Mohammad Fairus disiasat oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dan dijangka dihadapkan ke mahkamah pada bila-bila masa.

Dua nama disebut mengisi jawatan nombor dua kerajaan negeri ialah Adun Batu Maung, Abdul Malik Abul Kassim yang juga Pengerusi Jawatankuasa Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna serta Agama dan Adun Sungai Bakap, Maktar Shapee.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH