tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Jumaat, 17 April 2009

SIAPA YANG MENGHARAMKAN ZAMBRY SEBAGAI MB ADALAH ORANG YANG SAKIT HATINYA.

Perlantikan Zambry sebagai MB Perak Telah melukakan hati Nizar yang hanya sempat berada dikerusi MB selama sebelas bulan.Bermacam macam tohmahan yang dilemparkan oleh pembangkang terutama Nizar dan rakan rakan sekutunya DAP.Ada yang mengatakan muka Zambry muka mamak muka haram jadah dan bermacam macam yang tidak sedap saya sebut disini.Tergamak seorang Islam sanggup mengharamkan wajah Zambry hanya kerana politik.Dimanakah tatasusilaan mereka,inikah Islam ala PAS.

Bermacam macam cara yang di lakukan oleh Nizar dan sekutunya dengan melebel Zambry sebagai MB haram.Ini lah sifat orang yang sentiasa sakit hati dengan kejayaan orang lain.Sudah sampai waktunya hati Nizar dan hati hati mereka yang melebel Zambry sebagai MB haram dicuci dengan kebenaran.

Sudah bermacam macam cara Nizar untuk menjatuhkan Zambry dan akhirnya segalanya keputusan memihak kepada Zambry.Inilah yang dikatakan KEBESARAN ILLAHI.Takdir orang yang selalu menyerah kepada ALLAH dan redha dengan nya.

Akhirnya segala usaha Nizar untuk menidakkan Zambry sebagai MB yang sah dengan menghalang Zambry dan enam Exco dari menghadiri sidang Dun tekulai layu dengan keputusan mahkamah memberi hak menghadiri persidangan Dewan Undangan Negeri (DUN) akan datang selepas keputusan penggantungan dan larangan oleh Speaker DUN, V. Sivakumar diisytiharkan tidak sah di sisi undang-undang.

Panel lima Hakim Mahkamah Persekutuan dalam penghakiman bersejarah itu sebulat suara berpuas hati bahawa Sivakumar bertindak di luar bidang kuasanya menjadikan keputusan yang dibuat hampir dua bulan lalu itu adalah ultra vires (melampaui batasan undang-undang) dan terbatal.

Pada 18 Februari lalu, Sivakumar mengambil tindakan mengejut dengan menggantung dan melarang Menteri Besar bersama enam Exco kerajaan negeri daripada menghadiri persidangan DUN berkuat kuasa serta-merta selama 18 dan 12 bulan.Keputusan hari ini juga akan memberi kuasa dan kebenaran kepada Menteri Besar dan enam Exco itu menghadiri sidang Dewan yang dijadualkan bermula sebelum 9 Mei ini jika mendapat perkenan Sultan Perak.Keputusan itu juga membuktikan bahawa Sivakumar sebelum ini bertindak secara membuta tuli dan mengamalkan politik sempit keterlaluan.

Sudah tentu Nizar dan sekutunya akan tidak merasa senang dengan keputusan ini yang mereka sifatkan satu bentuk campurtangan kuasa seorang speaker.Ini lah orang yang kecewa.Sebenarnya niat Nizar dan sekutunya mengantung Zambry dan enam Exco ialah untuk merampas kuasa bila sidang dewan Dun diadakan nanti.Tapi orang yang sakit hatinya tidak akan tenang dengan keputusan ini.Akan ada lagi usaha pihak mereka untuk menjatuhkan Zambry.

Nizar seharusnya segera meninsafi yang selama ini tindakan Beliau adalah salah dan harus menerima keputusan Mahkamah Persekutuan kerana ia berlandaskan prinsip keluhuran undang-undang serta keadilan yang perlu dihormati semua pihak.

AKHIR SEKALI BUAT NIZAR DAN SEKUTUNYA ...JANGAN MENHARAMKAN ORANG KERANA DIRI ANDA SEKARANG APA KURANGNYA ...KATA DULANG PAKU SERIH ,MENGATA ORANG NIZAR TERLEBIH HARAMNYA.....KITA RENUNG RENUNGKAN LA...LU PIKIR LA SENDIRI....

1 ulasan:

  1. Untuk kita tentukan MB Perak mana yang HARAM tolong tanyakan kepada Mufti Harussany hukum melompat parti dari sudut perundngan Islam masalih mursalah

    BalasPadam

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH

Windows Live Messenger