tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Rabu, 15 April 2009

MENANG DIBUKIT GANTANG PAS NAK IKUT CARA THAILAND

Baru menang di Bukit Gantang PAS sudah besar kepala dengan menjadikan peristiwa di Thailand sebagai altenatif sekiranya kerajaan tidak mahu mengikut telunjuk mereka,Dari kenyataan Setiausaha Agung Pas Pusat, Datuk Kamaruddin Jaffar bahawa tunjuk perasaan berdarah yang berlaku di Pattaya, Thailand mungkin berlaku di Perak jika Dewan Undangan Negeri (DUN) tidak dibubarkan disifatkan sebagai satu percubaan untuk mendesak Sultan Perak agar diadakan PRN walaupun Sultan menitahkan tiada PRN akan diadakan.Ini mengambarkan PAS masih tidak berpuas hati dengan tindakan Sultan dengan tidak membenarkan satu PRN diadakan.

Apakah sebenarnya hasrat PAS dalam mengeluarkan kenyataan berikut?Mungkin dengan membuat huru hara kerajaan BN dapat ditumbangkan .Inikah pegangan sebuah parti yang mendakwa Islam sebagai perjuangannya.Sebenarnya Pas sanggup menggadaikan kestabilan yang dinikmati demi kepentingan politik mereka dan PAS mahu menjadikan Perak sebagai negeri yang kacau bilau agar nanti dapatlah mereka menyalahkan kerajaan BN yang tidak mampu untuk mentadbir negeri.

Sebenarnya rakyat Perak telah menolak kepimpinan PAS sebagai kerajaan negeri kerana ketidakupayaan Nizar untuk melaksanakan apa jua pembangunan dan menyebabkan negeri Perak jauh ketinggalan pembanggunan dari negeri negeri yang dikuasai oleh BN.Dan apabila kerajaan BN telah berjaya membawa perubahan sifat hasad PAS telah cuba sekali lagi mengheret rakyat agar mengikut kemahuan pemimpin mereka dengan menjadikan negeri Perak huru hara.

Menurut Kamaruddin, kejadian yang berlaku di Pattaya itu merupakan manifestasi rakyat Thailand yang tidak berpuas hati terhadap rampasan kuasa dan usaha menjatuhkan pemimpin pilihan mereka.

Kepada PAS apakah kerajaan BN telah merampas kerajaan yang terdahulu.Apakah bukti kerajaan BN telah merampas kuasa di Perak.Kerajaan BN hanya menjalankan tanggungjawab apabila Sultan Perak telah memperkenankan sebuah kerajaan yang baru untuk mengantikan kerajaan yang lama yang sudah kehilangan suara majoriti didalam DUN.Apakah ini satu rampasan kuasa.Apakah PAS mahu mengheret Sultan dalam situasi ini.Dalam keadaan ini terang terang PAS sudah mengingkari arahan Sultan atau dalam bahasa mudah ,PAS telah menderhaka pada Sultan kerana tidak menghormati Sultan dengan mengheret Sultan dalam kemelut ini.

Bagi rakyat yang cintakan suasana yang aman rusuhan di Pattaya tidak akan berlaku di Perak kerana rakyat matang dalam membuat pilihan terbaik demi kestabilan dan keharmonian dan kestabilan politik adalah asas utama untuk mengatasi kemelesetan ekonomi.Inilah perbezaan antara BN dan kerajaan terdahulu,Bagi BN rakyat didahulukan dalam apa jua perancangan agar rakyat dapat menikmati kehidupan yang jauh lebih baik.

KEPADA RAKYAT PERAK MARILAH SAMA SAMA KITA melaksanakan satu transformasi besar buat negara dengan semangat: Satu Malaysia. Rakyat Didahulukan. Pencapaian Diutamakan.Rakyat diutamakan akan merentasi seluruh lapisan masyarakat dan kumpulan etnik di setiap pelosok tanah air. Tidak ada sesiapa yang patut merasakan diri mereka tercicir atau terpinggir daripada wacana nasional.

INILAH PERJUANGAN BN .BUKAN MAHU MENHANCURKAN NEGERI DENGAN RUSUHAN.KITA RENUNG RENUNG KAN LAH...LU PIKIR LA SENDIRI

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH