tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Khamis, 16 April 2009

PRODUK HALAL KELUARAN PAS


Pas menghalalkan bila Nizar berpegang tangan dengan bukan muhrim


PAS menghalalkan bila Nizar derhaka pada Sultan walaupun Mufti kata perlu kita hormat pemimpin selagi tidak terkeluar dari syariat Islam
Sesungguhnya saya amat kesal dengan sikap sebilangan penyokong-penyokong parti politik yang membuta tuli menuduh Mufti Perak dengan pelbagai gelaran dan penghinaan.Saya berasa khuatir candu politik semakin meresapi pemikiran umat Islam. Bibit perpecahan sangat mudah ditiup, hatta pantas sahaja sesebuah isu berlaku. Pelbagai tohmah dan fitnah segera bertebaran.

Ingatlah Firman Allah: "Wahai orang-orang yang beriman! Jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidikilah (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara yang tidak diingini dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) sehingga menjadikan kamu menyesali apa yang kamu telah lakukan". (Al-Hujuraat:6)

Namun apa yang berlaku sekarang, asal sahaja tidak bersama dalam lingkaran sesebuah parti, pantas dijatuhi hukum sesat atau tidak punya sifat nasionalis yang tinggi. Mengapa harus dibiarkan emosi menguasai akal? Matanglah dengan sifat tawaduk kepada Allah SWT.

Firman Allah lagi: ''Dan janganlah engkau memalingkan mukamu (kerana memandang rendah) kepada manusia, dan janganlah engkau berjalan di bumi dengan berlagak sombong; sesungguhnya Allah tidak suka kepada tiap-tiap orang yang sombong takbur, lagi membanggakan diri (Surah Luqman:18)

Sepatutnya kita lebih rasional dengan emosi yang terkawal ketika memberi kritikan. Kata-kata keji dan makian hanya mengeruhkan perhubungan.

Apakah dengan cercaan mampu membendung permasalahan? Ketika kita sibuk memukul gendang perang sesama saudara, ada pula segelintir kumpulan bertepuk tangan melihatkan hasil usaha mereka memusuhkan kita sesama Islam. Ingatlah dan waspada.


PAS MENGHALALKAN PERLAKUAN SEX BEBAS


PAS MENGHARAMKAN KERJASAMA UMNO DENGAN PARTI MCA,MIC DAN LAIN LAIN PARTI....TAPI PAS MENGHALALKAN KERJASAMA DENGAN DAP WALAUPUN TERANG TERANG DAP MENENTANG PENUBUHAN NEGARA ISLAM.
Adakah hanya UMNO yang berkawan dengan MCA dan MIC sahaja termasuk dalam kategori tuduhan Pas iaitu kafir tetapi Pas yang mengadakan kerjasama dengan DAP dan Keadilan dalam Pakatan Rakyat dikecualikan? Mungkin itu sebabnya Ustaz Abdul Hadi boleh berpelukan dengan Lim Kit Siang, pemimpin yang secara terbuka menentang penubuhan negara Islam Pas.

PAS JUGA MENGHALALKAN TINDAKAN ADUN LOMPAT PARTI TAPI MENGHARAMKAN BILA SEBALIKNYA ADUN PAKATAN MENYEBERANG KE BN.


aku meluat skali tu yang hitam tu...muka mcm haram jadah,..,.,sia2 ada phd tapi bodoh dan buta undang2...dulu makpak dia naik kapal karam kat laut selat melaka kot...tu boleh terdampar kat pangkor.

APAKAH DENGAN WAJAH YANG DIANUGERAH OLEH ALLAH SWT KITA TERGAMAK MENGATAKAN MUKA ZAMBRY HARAM.HABIS MUKA KARPAL.KIT SIANG SAJA KE YANG HALAL?JANGAN LAH ANUGERAH ALLAH KITA HARAMKAN

APA KENA MENGENA DENGAN MAK DAN AYAH ZAMBRY?JANGAN LA SENANG SENANG NAK MENGHINA ORANG.DIRI SENDIRI PUN TAK TAHU BAGAIMANA KITA DISISI ALLAH.

SELAGI PAS ADA KUASA ...YANG HARAM DIHALALKAN DAN ANUGERAH ALLAH DIHARAMKAN...KITA RENUNG RENUNGKAN LA...LU PIKIR LA SENDIRI.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH