tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Rabu, 1 April 2009

ANWAR GUNA MEDIA AMERIKA HENTAM NAJIB


Saudara (comrade) Anwar Ibrahim semalam dan hari ini berada di Bangkok untuk secara rasmi (menurut laporan Bernama) menyampaikan ucapan di Universiti Chulalongkorn. Ucapannya berjudul "Global Economic Crisis and the Future of Asean (Krisis Ekonomi Global dan Masa Depan Asean)".

Dalam kesibukannya (barangkali) sempat juga beliau meluangkan sedikit masa untuk bercakap dengan wakil akhbar Amerika Syarikat, The Wall Street Journal (TWSJ).

Menurut apa yang Si Keldai baca dalam internet, TWSJ melaporkan bahawa Anwar memberi amaran bahawa jika Najib Tun Razak menjadi Perdana Menteri, dia akan melancarkan tindakan membanteras sesiapa jua yang menentang kerajaan.

BANGKOK – Malaysian opposition leader Anwar Ibrahim on Monday again warned that the imminent rise to power of rival Deputy Prime Minister Najib Abdul Razak will likely provoke a further crackdown on popular dissent in the economically struggling Southeast Asian nation.

Eh...eh...disebutnya Malaysia sebuah negara yang ekonominya terkapai-kapai (economically struggling). Macamlah ekonomi Amerika hebat sangat sekarang. Gara-gara Amerika bangkraplah seluruh dunia kucar-kacir sekarang.

Jika anda mahu membaca lanjut sila ke http://online.wsj.com/article/SB123841049627269365.html

Cerita bernada yang sama Si Keldai jumpa dalam Voice of America (VOA) versi online. VOA adalah suara rasmi kerajaan Amerika Syarikat atau dalam kata lain suara gomen.

Malaysian opposition leader Anwar Ibrahim warns of rising repression in the country as a new prime minister takes office this week.

Tidak pula VOA nyatakan sama ada cerita itu dibuat berasaskan temubual eksklusif dengan Anwar. Jika anda mahu membaca lanjut silakan ke http://www.voanews.com/english/2009-03-30-voa21.cfm

Tengoklah betapa jahatnya Anwar. Si Najib belum pun jadi Perdana Menteri dia sudah jolok dengan tuduhan yang berasaskan prasangka. Ini Pak Syeikh kalau berucap dimulakan dengan salam dan doa dalam bahasa Arab yang panjang untuk menampilkan keIslamannya.

Tapi dia buat tuduhan berasaskan sangkaan. Ini tidak Islamik. Pulak tu, cerita ini disebarkan oleh media Amerika. Apa tujuan Anwar? Baru-baru ini akhbar Perancis, Liberation serang Najib dengan cerita Altantuya. Siapa sumber cerita?

Sakit hati betul Anwar dengan Najib. Selepas Pak Lah, Anwar ingat dia ada peluang jadi PM. Dia cuba sekat Najib dengan pelbagai tuduhan dan angkara, tapi kalau tiada aral Najib akan tetap jadi PM pada 3 April ini. Terkulat-kulatlah Anwar.

VOA juga menyebut bahawa Anwar akan bertemu dengan Perdana Menteri Thai, Abhisit Vejjajiva untuk membincangkan kerjasama dalam menangani masalah kepengganasan (insurgency) Muslim di selatan Thai.

Anwar Ibrahim is in Bangkok until Tuesday and will meet Thai Prime Minister Abhisit Vejjajiva and other officials. Anwar and Mr. Abhisit are expected to discuss cooperation in addressing the Muslim insurgency in southern Thailand, which borders Malaysia.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH