tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Isnin, 13 April 2009

NAJIB:PERDANA MENTERI YANG MENDENGAR SUARA RAKYAT

Setelah mengumumkan pembentukan Kabinet Rakyat Khamis lalu ,Perdana Menteri ,DSN meneruskan usaha pembaharuan dengan meminta rakyat dari pelbagai lapisan untuk memberi pandangan,komen serta harapan terhadap kabinet yang telah dibentuknya.

Rakyat boleh menyampaikan segalanya melalui laman blog rasmi Perdana Menteri di www,1malaysia.com.my. Perdana Menteri menegaskan yang beliau berminat untuk mengetahui harapan rakyat terhadap pentadbiran barunya.
Maklum balas daripada komen yang dihantar ke blog saya sejak pengumuman barisan kabinet dibuat adalah melegakan bagi sesetengah pihak dan menimbulkan persoalan bagi yang lain. Berdasarkan perkembangan ini, saya mempelawa anda semua untuk berkongsi pandangan terhadap barisan baru ini dan pendekatan baru yang berasaskan kemajuan yang saya akan kuat kuasakan dengan menghantar komen anda.

“Saya juga sangat berminat untuk mengetahui harapan anda terhadap pentadbiran baru ini demi memastikan kebajikan dan pembangunan untuk semua golongan masyarakat akan terbela,” katanya.

Ekoran harapannya itu, banyak komen-komen sudah disalurkan oleh pelayar-pelayar blognya yang antara lain meletakkan harapan agar kabinet baru tersebut berupaya untuk memastikan agenda pembangunan rakyat diutamakan.

Malah tidak kurang juga yang secara berterus terang mahu jemaah menteri tidak hanya menumpukan kepada program-program formal sahaja.

“Bergaul dengan masyarakat lebih kerap tanpa sebarang protokol, jangan sombong, selalu hadir ke masjid dan surau untuk berjamaah bersama rakyat. Kalau boleh surau dan masjid yang di kuasai pembangkang perlu juga datang. Sebab kita satu Malaysia. Pedulikan pendirian politik mereka. Serapkan nilai murni dalam diri mereka.

“Kalau waktu petang, kalau berkesempatan, para pemimpin BN perlu beriadah dan bersukan bersama belia. Berikan fokus kepada belia. Lebihkan penglibatan bersama belia. Jangan lebihkan bermain golf bersama orang kenamaan.

“Kalau boleh letakkan syarat kepada semua pemimpin BN, waktu petang adalah waktu beriadah dan bersukan bersama belia, tiada program formal waktu itu,” komen salah seorang pelayar laman blog Najib itu.

Selain itu pemansuhan Kementerian Pembangunan Usahawan dan Koperasi juga menarik minat banyak pihak dan mahu agar ia diwujudkan semula.

Ikuti tulisan Najib dan komen-komen yang diberikan mengenai kabinet baru itu dI www.1malaysia.com.my

BAGI SAYA INI MERUPAKAN SATU LANGKAH YANG BAIK DAN IANYA JUGA SATU PERUBAHAN AGAR RAKYAT DAPAT MEMBERIKAN PANDANGAN DAN SOKONGAN TERUS PADA PM TANPA ADA APA APA SEKATAN.INILAH PEMIMPIN BERJIWA RAKYAT YANG MAHU RAKYAT BERKONGSI DENGAN KERAJAAN BAGI MEMPERBAIKI APA JUA MASAALAH.INILAH YANG DIKATAKAN KERAJAAN RAKYAT .SEMOGA BARISAN KABINET BARU AKAN MEMBAWA MALAYSIA KEARAH YANG LEBIH CEMERLANG, GEMILANG DAN GEMILANG.
KITA RENUNG RENUNG KAN LAH.............LU PIKIR LA SENDIRI.

1 ulasan:

  1. SALAM....
    MELAYU HAPRAK???
    http://gomo-no1.blogspot.com/2009/04/melayu-berpecah-kerana-siapa.html

    BalasPadam

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH