tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Ahad, 5 April 2009

PAS SENDIRI MENOLAK NIZAR


Pas Bukit Gantang kecewa anak jati Bukit Gantang iaitu Ustaz Idris Ahmad tidak dipilih sebagai calon Parlimen Bukit Gantang sebaliknya memilih Nizar sebagai calon yang diketahui bukan anak jati Bukit Gantang.Pas bukit Gantang juga tidak berpuas hati kerana Nizar sendiri bukan pilihan parti Pas sebaliknya adalah calon yang dikemukan oleh DAP Perak.

Boleh dikatakan ahli Pas sudah awal awal mengetahui Nizar bukan lah calon Pas memandangkan TG Nik Aziz sendiri menolak Nizar sebagai calon di Bukit Gantang.Bila nama Nizar yang diumukan sebagai calon Pas pada prk nanti sebahagian ahli Pas kawasan Bukit Gantang merasa tertipu kerana Pas Pusat tidak mahu menerima pandangan Pas bukit Gantang .Sebaliknya Pas pusat menerima dan menyetujui cadangan Dap agar Nizar dicalonkan.

Dengan kekecewaan sebahagian besar ahli Pas ,Ini akan memberi satu kelebihan pada calon BN kerana Ismail Saffian sendiri merupakan anak jati Bukit Gantang.Dengan rekod Nizar yang kurang menyenangkan sebahagian ahli Pas tidak mustahil ada segelintir ahli Pas akan beralih arah dengan mengundi BN.

Dengan tinggal 2 hari lagi sebelum kita membuang undi ,pengundi di Bukit Gantang harus sedar dan berfikir dengan fikiran yang tenang apakah Pas telah lakukan sebelum ini bagi membawa perubahan di sana .Tidak banyak perubahan yang dibawa selain hanya mengheret rakyat terus berada dalam kebingungan bagaimana sebuah kerajaan yang diterajui oleh Pas gagal dalam melaksanakan tuntutan islam.Apakah dengan kita berdemontrasi ,merosakan harta benda awam dan berbaring di tengah jalan serta menimbulkan keadaan huru hara merupakan perjuangan Islam.Islam tidak melarang umatnya berbeza pendapat tapi mestilah ada adab adab untuk menyelesaikan masaalah mengikut acuan Islam sendiri.Kita tidak mahu nafsu yang mengawal diri kita dalam membuat pertimbangan yang sewajarnya.

Akhir sekali ,kepada seluruh pengundi di Bukit Gantang ,pilih dan sokonglah calon yang tahu isi hati rakyat Bukit Gantang .Pilih la pemimpin yang mempunyai wawasan dan kemampuan yang sama senadanya dengan kerajaan diperingkat negeri dan juga kerajaan pusat.

Terimalah seorang wakil rakyat yang padanya diterima oleh parti dan juga rakyat.Kita tidak mahu pemimpin yang ahli ahlinya sendiri tidak dapat menerimanya.

KITA RENUNG RENUNGKAN LA....LU PIKIR LA SENDIRI......SALAM SEMUA....SELAMAT MENGUNDI.......UMNO....BN....

6 ulasan:

 1. salam tuan blog,

  maaf la saya kata, dalam banyak2 laman pro-BN, saya dapati saudara memaparkan isu2 lama yg tak relevan lagi. kena ubah tu bro.

  Takkan menulis dari kejauhan je? ada waktu senang, jemputlah ke Kg. Changkat Ibol di P Bkt Gantang. kita minum kopi kat simpang kg.

  BalasPadam
 2. Aku rasa hang ni tak cukup tidok kot? Awat hang ingat pas lagu amno hangpa ka? Pakat dok beghebut nak jadi calon. Hang pi basuh muka dulu....lepaih tu baru mai sambung cerita.

  BalasPadam
 3. Kita dapat sokongan baru... BONGKAR!!!
  http://pemudabesut.blogspot.com/2009/04/prk-bukit-selambau-ketua-umno-dari-kubu.html

  BalasPadam
 4. UMNO pun tak pernah memelihara gua mya hak. MIC & MCA pun sama serupa.Buat apa gua haus pikir demi UMNO?

  BalasPadam
 5. YA ALLAH YA TUHAN KAMI
  AMPUNKAN DOSA PAS DAN PKR
  JANGANLAH KAU SEKSA MEREKA DI DALAM KUBUR
  JANGANLAH KAU PERCIKKAN MEREKA DENGAN ULAR BESAR
  JANGANLAH KAU LIBAS MEREKA DENGAN RANTAI BERAPI
  JANGANLAH KAU SEKSA MEREKA DI DALAM KUBUR
  MEREKA ITU BODOH DAN SOMBONG DI DUNIA
  MEREKA MENJUAL AGAMA MU MENGIKUT SUKA HATI MEREKA
  JANGANLAH KAU SEKSA MEREKA DI DALAM KUBUR
  MEREKA MENJUAL 'ALLAH' DEMI MENGEJAR PANGKAT DUNIA
  DIA YANG AKU MAKSUDKAN KHALID SAMAD DAN ANWAR DURJANA
  AMPUNKAN DOSA MEREKA
  JANGANLAH KAU SEKSA MEREKA DI DALAM KUBUR

  BalasPadam
 6. Ya Allah,

  Kurniakanlah hidayahmu pada Lembaga Disiplin UMNO, para pemimpin UMNO yang korup dan rasuah.

  semoga mereka sempat bertaubat, beramal soleh sebelum mati dan membayar kembali hak-hak rakyat yang dizalimi.

  Ya Allah anugerahkanlah ilmu pengetahuan kepada pemilik blog ini, semoga ia lebih cerdik, tidak bodoh sombong, mampu membeza antara baik dan buruk dan berjuang menegakkan agamaMu, ya Allah.

  Amin.

  BalasPadam

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH