tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Selasa, 19 Mei 2009

UMNO PAS:SPRM DIMINTA SIASAT POLITIK WANG DALAM PAS

Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) diminta menyiasat dakwaan Ketua Dewan Ulama Pas, Datuk Mohamed Daud Iraqi mengenai politik wang dalam pemilihan parti itu dan kenyataan susulan Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat mengenainya.

Naib Ketua Pemuda Umno, Datuk Razali Ibrahim, berkata kenyataan dikeluarkan dua pemimpin tertinggi Pas berhubung gejala rasuah dalam parti berkenaan seolah-olah mengesahkan penggunaan wang secara salah dalam pemilihan parti itu.

“Ini bukan soal ‘diberi ambil... tapi jangan undi mereka yang memberi’ (kenyataan Nik Aziz), tetapi ia membabitkan pengakuan mengenai berlakunya soal penggunaan wang secara salah.

Perkara ini mustahak kerana kenyataan dikeluarkan (oleh pemimpin Pas itu) tiada unsur paksaan. Walaupun tahu laporan perlu dibuat, tetapi SPRM boleh membuat siasatan berhubung dakwaan ada unsur rasuah itu sebagai membuktikan kesungguhan kerajaan menghapuskan gejala itu semua peringkat,” katanya ketika dihubungi, semalam.

Akhbar semalam melaporkan Mohamed dalam kenyataannya tidak gentar menghadapi tindakan tatatertib yang mungkin dikenakan terhadapnya kerana mendedahkan isu gejala rasuah dalam parti itu.

Sambil menyerahkan perkara berkenaan kepada Jawatankuasa Disiplin Pas, Mohamed berkata, kenyataannya itu dibuat bagi mengingatkan semua ahli parti supaya tidak terjebak dengan gejala rasuah yang boleh merosakkan imej Pas.

Sementara itu, Nik Aziz pula dilaporkan berkata: “Saya cukup setuju perwakilan menolak mana-mana pemimpin mengamalkan politik sogokan, duit kita ambil, tetapi jangan undi orang macam ini, biar akhirnya dia berasa perit, bodoh dan tertipu”.

Ditanya sama ada Pemuda Umno akan membuat laporan secara rasmi kepada SPRM berhubung isu itu, Razali tidak menolak kemungkinan untuk berbuat demikian bagi membolehkan siasatan dilakukan terhadap dakwaan politik wang dalam Pas.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH