tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Isnin, 18 Mei 2009

ZAMBRY NIZAR:ZAMBRY REDHA.TAPI NIZAR AKAN TERUS MEMBOHONGI RAKYAT.

Menteri Besar, Datuk Seri Dr. Zambry Abd. Kadir tidak akan mempersoalkan keputusan Mahkamah Rayuan Putrajaya, Khamis ini sekiranya keputusan itu tidak memihak kepadanya.Beliau juga bersedia menerima hakikat sekiranya mahkamah mengekalkan keputusan Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur sekiranya Nizar adalah Menteri Besar yang sah.Bagaimanapun, beliau menegaskan, parti pakatan pembangkang harus mengambil sikap yang sama jika keputusan Mahkamah Rayuan memihak kepada BN.

Bagi saya, soal memihak kepada siapa tidak penting tetapi jangan ada pihak tertentu mempersoalkan proses perundangan terutama apabila keputusan Mahkamah Rayuan tidak memihak kepada mereka.Kita tidak mahu apabila perkara ini berlaku maka mereka (pembangkang) mengatakan mahkamah tidak adil, hakim-hakim bersikap tidak adil atau hakim bersalah dalam tindakan atau keputusannya.

Jika keputusan mahkamah menyebelahi mereka(Nizar), barulah mereka mengatakan hakim adil dan sebagainya tetapi inilah sikap ditunjukkan oleh mereka sebelum ini.Bagi saya ,Nizar akan memuji tindakan mahkamah sekiranya mahkamah memihak kepada beliau tapi akan mempersoalkan dengan berbagai andaian sekiranya mahkamah tidak memihak pada Nizar.

Zambry juga mengharapkan rakyat tidak akan mempersalahkannya terhadap ketidakstabilan politik yang berlaku di Perak ketika ini.Zambry menegaskan bukan beliau atau BN yang memulakan proses cabar-mencabar di mahkamah sehingga menimbulkan masalah politik di negeri ini.

Zambry juga menegaskan bahawa adalah tanggungjawab nya sekarang untuk mempertahankan diri dan membuktikan sebaliknya dengan menggunakan saluran undang-undang yang ada dan saya harap ia tidak menimbulkan kekeliruan kalangan rakyat.Zambry berkata, rakyat sendiri boleh membuat penilaian mengenai sikap sebenar Mohammad Nizar dan konco-konconya berdasarkan rakaman video semasa sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) pada 7 Mei lalu.Tambahnya, rakaman video itu sudah diedarkan untuk tatapan rakyat oleh pihak tertentu, malah boleh ditonton melalui Internet dan web televisyen.

Andaikata keputusan mahkamah akan memihak kepada Zambry nanti,rakyat akan terharu kerana selama rakyat berada dibawah Pimpinan Nizar,rakyat sengsara kerana yang menjadi keutamaan Nizar adalah berpolitik bagi menguatkan pengaruhnya,Rakyat menjadi mangsa Nizar yang sudah ditakrif sebagai gila kuasa.

Nizar akan terus mempertikaikan keputusan mahkamah sebagaimana Nizar mempertikaikan keputusan mahkamah rayuan tempohari yang membenarkan permohonan Zambry untuk menangguhkan keputusan mahkamah tinggi sehari sebelumnya.Andaikata Nizar tidak memenangi dimahkamah rayuan nanti,saya yakin yang Nizar akan jaja dengan mengatakan ada tangan tangan dibelakang mahkamah sebagaimana dinyatakan oleh Mahfuz Omar tempohari.Inilah kerja Pas ,Meraka menyalahkan mahkamah sekiranya keputusan tidak menyebelahi mereka.

Nizar akan terus mendedami BN kerana bagi Nizar kuasa yang dimilikinya adakah hak mutlaknya.Dan Nizar mahu dari rakyat hinggalah ke Raja Raja mesti mengikut telunjuknya.Sesiapa saja yang menasihatinya termasuklah Institusi Raja Raja akan ditolak selagi kemahuannya untuk membubarkan Dun tidak dituruti oleh Sultan Perak.Selagi Dun tidak dibubar selagi itulah Nizar akan berbohong pada rakyat dengan mengatakan Umno takut untuk berhadapan dengan rakyat dan telah merampas kuasa.

Umno bukan perampas sebagaimana dakwaan Nizar Tapi Umno memikul amanah Sultan dan rakyat yang mahu umno terus membela rakyat yang tertindas selama dibawah rejim Nizar dan sekutunya.

RENUNG RENUNG KAN LA.....LU PIKIR LA SENDIRI....

2 ulasan:

  1. dah lah...tak sedar diri umno ni

    BalasPadam
  2. Boleh percaa kata zambri nih.. dulu kata redha.. last-last kemuka rayuan kemahkamah rayuan.. hang kamalfarsya.. ingat apa hang tulis nih orang percaya bulat-bulat ker...

    tak payah renung dan tak payah pikir.. UMNO memang tak hormat demokrasi terutamana di Perak nih..

    Pemerhati Sepi

    BalasPadam

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH