tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Khamis, 21 Mei 2009

ZAMBRY NIZAR TERKINI ,:ANTARA SEBAB NIZAR TAK LAYAK MENANG KES RAYUAN

Beberapa perkara telah disentuh oleh peguam Datuk Cecil Abraham dalam hujahnya iaitu:

1. Stephen Kalung Ningkan, tidak terpakai dalam pertikaian Nizar vs Zambry kerana kes tersebut mempunyai surat yang tertera tanda top secret berbanding dengan surat majoriti 31 Adun BN dan Bebas.

2. Kes tersebut tidak pernah memberi peluang kepada beliau untuk menjawab – hilang majoriti atau tidak, sebenarnya dalam kes Zambry vs Nizar, Tuanku Sultan sudah menyampaikan kepada Nizar melalui surat hilang kepercayaan oleh 31 Adun BN dan Bebas. Justeru Nizar telah diberi peluang untuk sangkal.

3. Tindakan Tuanku Sultan mengeluarkan statement bukanlah suatu tindakan yang overt tetapi suatu penjelasan Sultan terhadap allegation kemelut politik yang dibawa Nizar. Tindakan Tuanku Sultan adalah berbeza dengan tindakan TYT Gabenor Sarawak sewaktu menulis surat kepada Stephen Kalung Ningkan bahawa beliau kehilangan kepercayaannya.

4. Apabila Nizar mengadap Tuanku Sultan Perak untuk pembubaran tetapi pembubaran tidak dibenarkan dan beliau dinasihati untuk meletak jawatan dan enggan, maka menurut Datuk Cecil Abraham, Nizar telah dengan sendirinya telah dilucutkan jawatan sebagai Menteri Besar sebagaimana yang dinyatakan oleh Undang-undang Tubuh Negeri Perak.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH