tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Selasa, 19 Mei 2009

ZAMBRY NIZAR ;HAKIKATNYA NIZAR LAH PEROMPAK DAN PERAMPAS KUASA,BUKAN ZAMBRY

Mahkamah Rayuan akan mendengar kes rayuan saya terhadap keputusan Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur yang dibuat pada 11 Mei lepas.

Seperti yang saya katakan, sebagai seorang yang menghormati kedaulatan undang-undang, saya akan menerima keputusan berkenaan.

Bagaimanapun, saya ingin menarik perhatian tentang beberapa perkara yang berlaku sepanjang dua minggu ini.

Selepas posting saya yang terakhir, muncul tuduhan mengatakan saya menyamakan diri saya dengan Mahatma Ghandi dan Nelson Mandela. Tidak pernah terlintas dalam fikiran saya untuk menyamakan diri saya dengan dua tokoh besar itu.

Posting saya telah diputar-belitkan oleh beberapa individu untuk kepentingan satu pihak yang lain. Jika diamati betul-betul tidak ada satu patah perkataan pun dalam posting itu yang menyatakan saya sehebat dua tokoh berkenaan.

Ini adalah contoh taktik dan strategi pembangkang untuk memburuk-burukkan saingan politik mereka. Fitnah serta “putar-belit” adalah cara pembangkang supaya rakyat benci kepada UMNO dan Barisan Nasional. Ini bukanlah fenomena baru.

Kedua, ialah tuduhan mengatakan saya dan BN menggunakan mahkamah bagi tujuan untuk berkuasa. Jika dilihat betul-betul, pakatan pembangkanglah yang cuba merampas kuasa menggunakan institusi mahkamah.

Ia berlaku apabila Nizar Jamaluddin dan pakatan pembangkang hilang majoriti di Dewan Undangan Negeri dan dilucutkan jawatan sebagai Menteri Besar. Nizar membawa perkara ini ke mahkamah. Jadi tuduhan mengatakan Barisan Nasional cuba menggunakan mahkamah untuk terus berkuasa tidak timbul.

Sebaliknya pakatan pembangkanglah yang menggunakan mahkamah.

Tuduhan ini dijaja merata-rata dalam ceramah dan blog-blog tertentu. Selain itu Barisan juga dituduh sebagai “perampas kuasa”.

Soalnya, adakah logik bagi pihak yang mempunyai majoriti dituduh sebagai perampas kuasa? Barisan Nasional mempunyai 31 sokongan dalam DUN (28 kerusi dan tiga Adun bebas). Adalah tidak perlu Barisan Nasional merampas kuasa kerana mempunyai sokongan majoriti.

Bagaimanapun, pakatan tidak dapat menerima kenyataan dan terus-menerus mengadakan serangan menuduh saya serta BN sebagai perampas dan perompak. Pada hakikatnya merekalah yang cuba merampas dan merompak kuasa. Bukan BN!

Salam perjuangan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH