tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Selasa, 19 Mei 2009

ZAMBRY NIZAR:JANGAN BERI PANDANGAN PERIBADI

PUTRAJAYA: Pemimpin-pemimpin Barisan Nasional (BN) diminta mengelak daripada memberi pandangan peribadi berhubung isu politik di Perak kerana kenyataan yang dikeluarkan itu mungkin akan disalah tafsir oleh sesetengah pihak.

Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, sebarang keputusan berhubung isu itu hanya akan dibuat selepas Mahkamah Rayuan membuat keputusan berhubung status Menteri Besar Perak.

"Kalau ada pihak yang hendak buat pandangan sendiri, itu pandangan masing-masing, bukan pandangan parti (Barisan Nasional).

"Eloknya kita tidak buat satu kenyataan yang boleh disalah tafsir. Sebaik mungkin, jangan ada pandangan peribadi," katanya selepas majlis pelancaran koleksi buku terjemahan siri sastera Malaysia di sini, hari ini.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai perbincangan yang diadakan Timbalan Presiden MCA, Datuk Seri Dr Chua Soi Lek dengan Naib Presiden PAS, Datuk Husam Musa mengenai krisis politik di Perak.

Muhyiddin berkata, semua parti komponen BN perlu berpegang kepada keputusan yang dibuat BN semalam iaitu tidak membincangkan isu ini sehingga mahkamah membuat keputusan.

"Kita sandarkan keputusan pimpinan BN. Kita harus berpegang kepada prinsip BN... muafakat, jadi percanggahan hanya hendak melawan satu sama lain.

"Sebelum ini Gerakan, lepas itu MCA. Kita hendak cerminkan semangat perpaduan yang erat," katanya.

Mengenai keputusan BN tidak meletakkan calon di Penanti, Muhyiddin yang juga Timbalan Presiden Umno memberitahu, pihak pembangkang berhak untuk berkata apa pun berhubung pendirian BN yang tidak akan bertanding dalam pilihan raya kecil kali ini kerana mempunyai alasan yang kukuh dalam membuat keputusan itu.

Muhyiddin yang juga Timbalan Pengerusi BN berkata, pihaknya telah memberi penjelasan yang cukup mantap berhubung sebab BN tidak bertanding dalam pilihan raya kecil yang dijadual 31 Mei ini.

"Tidak apalah... apa dia boleh katalah, itu keputusan yang telah dibuat Dewan Tertinggi BN semalam.

"Pengerusi BN, Datuk Seri Najib (Tun Razak) telah umumkan rasional dan segalanya. Mereka (pembangkang) boleh kata apa pun.

"Kita pun ada asas-asas yang kukuh, sebab musabab kenapa kita buat keputusan begitu," katanya.

Semalam BN memutuskan untuk tidak meletakkan calonnya pada pilihan raya kecil DUN Penanti kerana kekosongan di kerusi itu bukan disebabkan oleh peruntukan dalam Perlembagaan, sebaliknya dikatakan hanya mainan politik pembangkang.

Mengulas lanjut, Muhyiddin menafikan bahawa keputusan tidak meletakkan calon itu akan memberi kesan tidak baik kepada BN.

Ketika ditanya sama ada keputusan itu juga akan menyebabkan BN akan terus 'dibelasah' oleh pembangkang, Muhyiddin berkata: "Tiada pilihan raya pun, dia belasah kita dan kita pun belasah dia.

"Sekarang pun, dia sudah kempen ke sana ke mari 'belasah' kita... bukan kita tidak tahu," katanya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH