tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Sabtu, 16 Mei 2009

RASUAH BERMAHARAJALELA DALAM PAS:ULAMA PAS DAKWA ADA UNSUR RASUAH DALAM PEMILIHAN PAS.

Dewan Harian PAS akan mendapatkan penjelasan daripada Ketua Dewan Ulama PAS, Datuk Mohamed Daud Iraqi berhubung dakwaannya terdapat pemimpin parti itu cuba mempengaruhi perwakilan melalui penganjuran jamuan dan pemberian baju.

Naib Presiden PAS, Datuk Husam Musa berkata, dewan itu bersetuju untuk mendapatkan penjelasan daripada Mohamad berhubung dakwaannya itu.Dewan Harian PAS telah bersetuju untuk memanggil Datuk Mohamed Daud Iraqi dalam satu mesyuarat khas Dewan Harian PAS, untuk memohon penjelasan berhubung dakwaan beliau.Dan jika sekiranya beliau mempunyai bukti-bukti, kita akan panjangkan dakwaan tersebut untuk tindakan displin oleh jawatankuasa displin PAS, terhadap semua pihak yang terlibat.

Tak mengira sesiapa. Asalkan dia terlibat, baik cawangan sampai yang tertinggi, kita tak teragak-agak untuk mengambil tindakan," tegasnya dalam satu sidang akhbar di ibunegara hari ini.Husam berkata, Mohamed Daud akan dipanggil memberi penjelasan tersebut Isnin ini di pejabat agung PAS di ibunegara.

Belum buat keputusan


Menurutnya, terdapat lima pemimpin menafikan berlakunya amalan tersebut antaranya Naib Presiden PAS, Ahmad Awang; Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Azizan Abdul Razak dan Pengarah Pilihanraya PAS, Datuk Mustafa Ali.Walaupun mereka menafikan, tetapi kita nak bagi peluang kepada Datuk Mohamed Daud menjelaskan dakwaan beliau. Dan jika ada bukti kita akan panjangkan untuk tindakan.

Dan jika tidak ada bukti, kita akan displinkan semua pihak dalam PAS tanpa mengira jawatan mereka," tambahnya.Ditanya mengenai sama ada beliau berhasrat untuk bertanding jawatan timbalan presiden pada pemilihan parti itu, Jun ini, beliau berkata:Saya masih lagi berpuasa. Tak baik suruh orang berbuka puasa".Beliau juga enggan mendedahkan jumlah pencalonan yang diperolehinya setelah diminta oleh para wartawan beberapa kali.

BAGI SAYA MUDAH,KALAU PAS SENDIRI TAK MEMPERCAYAI ULAMA MEREKA,INI MENANDAKAN ULAMA YANG DIJUNJUNG OLEH PAS SELAMA INI AKAN TERKUBUR DAN TIDAK DIPERCAYAI LAGI KERANA BAGI MEREKA YANG MUNGKIN BARU DIDALAM PAS IANYA SEBAGAI SATU PENGHALANG PADA MEREKA UNTUK PERGI JAUH LAGI DALAM KEPIMPINAN UTAMA PAS.SEBENARNYA PAS TAKUT UNTUK MENGAKUI ADA AHLINYA TELAH MELAKUKAN RASUAH KERANA SEBAGAI PARTI YANG BERTUNJANGKAN ISLAM BAGI MEREKA MUSTAHIL PERKARA INI BERLAKU DALAM PAS SENDIRI.

BEKAS PM TUN MAHATHIR TELAH MENEGASKAN DIMANA BELIAU YAKIN MEMANG ADA BERLAKU KEGIATAN RASUAH DIDALAM PARTI PAS MEMANDANGKAN PERKARA INI SEMAKIN BERLELUASA DALAM PARTI PAS.

WALAU PUN PAS MENAFIKAN IANYA BUKAN RASUAH TAPI KALAU DAH ULAMA SENDIRI MENYATAKAN IANYA ADALAH RASUAH KATA SIAPA LAGI YANG PAS PERLU DENGAR .APAKAH PAS AKAN MEMINTA PANDANGAN UZTAZ NGAR UNTUK MEMBERIKAN NAS NAS BERKENAAN RASUAH DIDALAM PAS INI.dIDALAM PAS SENDIRI PANDANGAN DAN TEGURAN PAS SUDAH DITOLAK OLEH AHLI AHLI PAS KERANA PAS SUDAH MERASAKAN PIMPINAN ULAMA SUDAH TIDAK DIPERLUKAN LAGI DALAM KEPIMPINAN PAS YANG MAHU GOLONGAN PROFESIONAL MENGAMBIL ALIH TAMPUK KEPIMPINAN PAS.

DR MAHATHIR MENAMBAH ,JANGAN KATA DALAM PAS TIDAK BERLAKU RASUAH KERANA PARTI ITU JUGA SEPERTI PARTI PARTI LAIN DIMANA SEMEMANGNYA BERLAKU RASUAH DIDALAM PERJUANGAN MEREKA.

MUNGKIN MEREKA MENTAFSIRKAN RASUAH HANYA SEBAGAI HADIAH ATAU SUMBANGAN,KERANA BAGI PAS TIDAK SALAH MEMBERI HADIAH DAN SUMBANGAN.ITULAH YANG DINYATAKAN OLEH SEORANG PEMIMPIN PAS BAHAWA AMALAN MEMBERI SEDEKAH DIDALAM PAS MUNGKIN SUDAH DISALAH ANGGAP SEBAGAI MEMBERI RASUAH UNTUK MELOBI JAWATAN.MEMANG TIDAK SALAH PAS UNTUK MEMBERI HADIAH PADA SESIAPA PUN.

MEMBERIKAN HADIAH ,MENGADAKAN JAMUAN,MEMBAWA PENYOKONG PERGI MELANCONG APAKAH INI BUKAN RASUAH DIDALAM PAS.SEKIRANYA IANYA TERJADI DIDALAM UMNO PAS AKAN MENYERANG DENGAN MENTAFSIRKAN PEMBERIAN SEDEKAH UMNO ITU SEBAGAI AMALAN RASUAH.INILAH RUPA PAS DIMANA BILA IANYA BERLAKU DIDALAM PARTI MEREKA IANYA HALAL DAN HANYA BERUPA SEBUAH SEDEKAH YANG MEREKA SENDIRI HALALKAN..

BAGI PAS ,MEREKA AKAN MENGGUNAKAN PELBAGAI KAEDAH UNTUK MENUTUP AMALAN RASUAH DALAM PARTI MEREKA DALAM PAS SEMUA HALAL KERANA BAGI MEREKA IA HANYA BERUPA SUMBANGAN,ITULA SEBENARNYA TAFSIRAN PAS.

BAGI SAYA PAS SEBENARNYA SUDAH TERJEBAK DAN TERIKUT DENGAN GAYA ANWAR YANG CUKUP DIKENALI SEBAGAI BAPA PERASUAH.KERANA ANWAR LA KEGIATAN MEMBELI UNDI BERLELUASA SEMASA BELIAU INGIN MEREBUT KERUSI TIMBALAN PRESIDEN UMNO PADA MASA ITU.DAN IANYA BERLAKU SEMASA ANWAR MENGUASAI PEMILIHAN PAS KALI INI...SUDAH DIJANGKA PERKARA INI AKAN BERLAKU KERANA ANWAR BERUSAHA UNTUK MENGUASAI KEPIMPINAN PAS MELALUI GOLONGAN ERDOGAN YANG DI TAJA OLEH ANWAR.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH