tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Ahad, 10 Mei 2009

UMNO PAS:KALAU DAP SEDIA KERJASAMA DENGAN UMNO,KENAPA NIZAR TAK BOLEH

Penasihat Dap sedia bekerjasama dengan PM bagi menyelesaikan kemelut politik di Perak.Beliau melihat isu itu sebagai perkara yang penting dan perlu di beri perhatian segera supaya kemelut terbabit tidak berpanjangan sehingga menjejaskan pentadbiran negeri yang perlu diberikan tumpuan kepada rakyat.

Pakatan rakyat sedia untuk berjumpa dan berkerjasama dengan BN dan meletakan rakyat sebagai asasnya supaya nanti rakyat mendapat apa yang mereka rasakan hak mereka.keadaan ini tidak boleh dibiarkan berpanjangan.

Dap mengharapkan permintaan untuk mengadakan pertemuan ini akan diterima oleh PM demi kesejahteraan rakyat Perak.

Bagi saya ini mungkin satu perkembangan yang baik.dimana Dap sanggup bersama BN untuk membela rakyat Perak.Basi saya,apa yang dimuskilkan kenapa bukan bangsa melayu yang mahu kemelut di Perak ini ada penghujungnya.Kenapa Nizar sebagai pemimpin melayu dan beragama Islam tidak mahu langsung memikirkan untuk kebaikan rakyat Perak.Kalau Dap mahu terima Kenapa harus ada jurang antara Umno dan Pas.

Disinilah dapat kita menilai yang Nizar mahu pun Pas hanya ingin menumpukan pada hal hal politik semata mata dengan meminggirkan pemasaalahan rakyat.Inikah pemimpin yang memperjuangkan Islam.Seandainya Nizar menghormati kedudukan BN yang mendapat majoriti dalam Dun Perak perkara ini tidak akan menimpa umat islam sejak kebelakangan ini.

Sejak tercetusnya kemelut ini langsung tiada usaha dari Pas mahu pun Nizar untuk mencari penyelesaiannya.Apa yang diusahakan Nizar adalah dengan mencabar dimahkamah dan Nizar cuba untuk mengheret Sultan dalam kemelut ini.Kerana sifat tidak puas hati Nizar dengan Sultan yang melantik Zambry sanggup Nizar membawa kes ini kemahkamah dan secara tidak langsung ianya turut melibatkan Istana atau Sultan sendiri.

Kalau Lim Kit Siang mahu untuk mencari titik titik permasalahan kenapa Nizar tidak sanggup untuk menerimanya.Disinilah dapat kita nilai keikhlasan seseorang pemimpin.Apa yang dikejarkan oleh Nizar,adakah pangkatdan kedudukan yang dikejar Nizar atau ketulusan dalam membela rakyat yang Nizar ingin perjuangkan,Apakah tanpa jawatan sebagai MB Nizar tidak boleh untuk berkhidmat pada rakyat Perak?

Akhir sekali,Pada Nizar terimalah semua ini sebagai qada dan qadar dari ALLAH SWT dalam menguji kita dalam mengharungi sifat kesabaran.

KITA RENUNG RENUNG KAN LA....LU PIKIR LA SENDIRI......

1 ulasan:

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH