tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Ahad, 22 Mac 2009

JANGAN TERSALAH PILIH

Peringatan ini khusus ditujukan kepada seluruh pegundi pegundi di Batang Air diSarawak,Bukit Gantang di Perak dan Bukit Selambau di Kedah.Jangan kerana CANTIK DI MATA,MANIS DI MULUT DAN SEDAP DI TELINGA kita gadaikan maruah bangsa dengan memberi segala ruang pada pakatan untuk memenangi ketiga tiga kerusi tersebut.

Apakah tidak terlihat oleh pengundi pengundi sekelian bagaimana puak puak yang kecewa ini menggunakan kesempatan bila berkuasa untuk membolot segalanya bagi kepuasan tamak haloba mereka.

Apa mereka lakukan di Selangor,Perak dan Pulau Pinang.Inilah yang rakyat dapat bila kita sendiri gagal dalam laksanakan kewajipan untuk kita memilih pemimpin yang sentiasa berada dihadapan untuk membela kesusahan rakyat.

Yang terbaru adalah isu perletakan jawatan Timbalan Ketua Menteri PP.Pakatan mungkin dapat menutupi bangkainya,tapi rakyat akan dapat menghidunya kerana inilah perjuangan pakatan.Bagi rakyat diPerak jangan kita lupa bagaimana kerajaan pakatan sanggup menderhaka dan menghina kedaulatan Raja raja melayu dek kerana ingin berkuasa.Apakah kita ingin kan pemimpin yang sanggup menderhaka pada Raja.

Apakah kita lupa pada si penderhaka Sultan Perak.Sanggup kita lihat Raja diperlakukan sebegini rupa oleh petualang petualang bangsa ini.Syukurlah atas kebijaksanaan kerajaan tindakan telah diambil untuk mendakwa sipetualang ini

Apakah kita sudah lupa pada soal moral pemimpin pakatan.Apakah kita ingin lihat apa yang terjadi di Bukit selambau tempohari.dimana Dun PKR terlibat dengan kes salah laku.Perkara sebegini tidak akan berlaku sekiranya rakyat tidak tersalah memilih dalam prk nanti.

Rakyat harus jangan tersalah lagi dalam memilih pemimpin yang tidak mampu untuk memikirkan permasaalahan rakyat.Jangan kita pilih pemimpin yang hanya tahu mencari kelemahan orang sedangkan kelemahan sendiri dilemparkan pada musuh musuh politik terutama Umno dan BN.

Apa pun keadaannya ,apa yang dipaparkan ini sudah tentu akan ada pihak pihak yang tidak senang dan sebagai seorang rakyat yang diberi kuasa untuk memilih pemimpin buatlah satu keputusan yang terbaik demi untuk bangsa ,agama dan negara.Jangan lepaskan peluang yang didepan mata kerana jika tersalah pilih kita juga yang merasai akan kegagalan kita memilih pemimpin.


JANGAN PILIH CANTIK DIMATA,MANIS DIMULUT DAN SEDAP DITELINGA kerana kegagalan kita akan membawa kepada kemusnahan yang akan ditanggung oleh seluruh jenerasi terkemudian.Jangan kita hancurkan ketamadunan dek CANTIK DIMATA ,MANIS DI MULUT DAN SEDAP DI TELINGA.Lu pikir la sendiri

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH

Windows Live Messenger