tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Jumaat, 20 Mac 2009

Speaker Perak 'ada elemen salah guna kuasa', kata SPRM

Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) mendapati ada elemen bahawa Speaker DUN Perak, V Sivakumar menyalah guna kuasa sewaktu menggantung Datuk Dr Zambry Abdul Kadir dan enam exconya.

Ketua Pesuruhjayanya Datuk Seri Ahmad Said Hamdan berkata, pihaknya akan memanggil lagi beberapa Adun termasuk BN bagi memberi keterangan untuk melengkapkan siasatan kes itu, lapor laman web Berita Harian.

"Bagi kita ada elemen salah guna kuasa, SPRM jalankan siasatan... bukan pendakwaan untuk menentukan keterangan berhubung perkara itu dapat dikumpul.

"Setakat ini, siasatan masih berjalan dan kita akan panggil beberapa lagi (wakil rakyat) yang ada ketika kejadian," beliau dipetik berkata di majlis Gerak Mesra SPRM bersama Tengku Mahkota Pahang, Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah di Kuantan hari ini.

Pada 18 Februari lalu, Jawatankuasa Hak dan Kebebasan DUN, yang diketuai Sivakumar, menggantung menteri besar daripada menghadiri sidang dewan selama 18 bulan, manakala kesemua enam exconya digantung selama 12 bulan.

Semalam SPRM memanggil baki empat ahli jawatankuasa tersebut: Loke Chee Yan (Kepayang), Ong Boon Piow (Tebing Tinggi), Sum Cheok Leng (Bercham) dan Chan Ming Kai (Simpang Pulai).

Sebelumnya Sivakumar dan Adun Selinsing, Husin Din telah memberi keterangan kepada SPRM.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH

Windows Live Messenger