tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Selasa, 3 Mac 2009

MALAYSIA NEGARA PERPADUANPresiden PAS,Datuk Seri Abdul Hadi awang telah mencadangkan agar negara ini diperentah bersama oleh sebuah kerajaan campuran atas nama perpaduan yang akan mengabongkan parti parti Barisan Nasional dan parti parti yang ada ditanah air ini.

Tidak mustahi apa yang disarankan oleh Hj Hadi ini akan dapat dilaksanakan sekiranya segala kepentingan politik mengatasi segala galanya demi untuk kemakmuran dan keharmonian dalam negara yang berbilang kaum dan budaya ini.

Dalam suasana politik hari ini ia mungkin sesuatu yang sukar difikirkan namun jika kita semua meletakkan kepentingan Negara di hadapan, pembelaan nasib dan kebajikan rakyat agenda utama kita, maka tidak mustahil cadangan ini dapat dilaksanakan dengan syarat semua pihak jujur dan ikhlas.

Sekiranya apa yang disarankan oleh Hj Hadi ini berhasil di jelmakan ianya adalah satu kejayaan pada seluruh rakyat malaysia yang sedang mengalami betapa suasana ekonomi global kini begitu meruncing dan kegawatan besar di Amerika Syarikat dan Eropah bakal singgah dan mempengaruhi ekonomi Negara kita.

Dengan adanya kerajaan perpaduan yang sama sama berusaha untuk membawa malaysia keluar dari masaalah ekonomi dan perpaduan kaum akan ada kesungguhan dan tanggungjawab untuk mempertahankan Negara kita dari ancaman ekonomi ini dan sama-sama perlu menyatukan idea dan fikiran untuk membawa negara ini kesatu tahap yang dapat dirasai oleh seluruh rakyat untuk merasai sebuah negara perpaduan yang bebas dari sebarang pertelingkahan dan permusuhan.

Cadangan tersebut boleh dipertimbangkan dan rundingan perlu dibuat di peringkat semua parti dan dilakukan secara menyeluruh agar impian seluruh rakyat untuk menikmati suasana yang bebas dari sebarang sengketa dan perebutan kuasa sehinggakan pihak istana turut terlibat dan terbabit secara langsung.

Bagi saya apa yang di nyatakan dan di perjelaskan oleh Hj Hadi mengenai kerajaan perpaduan ini adalah satu tindakan yang berani dan ianya harus mendapat sokongan dari rakyat kerana kita sudah penat memikirkan segala kemelut yang melanda sejak akhir akhir ini.

Semoga kerajaan perpaduan akan menjadi kenyataan dan akan menjadi satu permulaan untuk kita hidup dalam keadaan yang harmoni dan sejahtera.Image

2 ulasan:

  1. Sila fikirkan kepentingan Melayu termasuk kepentingan Islam di Malaysia.. Perjuangan Bangsa perlu diteruskan & tak mungkin PKR perjuangkan nasib Bangsa Melayu (Islam).

    Ayuh hapuskan Pluralisme

    wassalam

    BalasPadam
  2. terima kasih atas pendapat NDamai....sewajar nya kepentingan melayu dan kepentingan islam harus diberi keutamaan

    BalasPadam

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH