tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Ahad, 29 Mac 2009

BN PAKATAN :BERMULA SUDAH PERTEMPURAN

Peperangan baru bermula.Setelah hampir lima hari tumpuan diberikan ke Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) berikutan berlangsungnya Perhimpunan Agung UMNO, mulai hari ini ia akan tertumpu pula di tiga negeri.Ia berikutan bakal berlangsungnya secara serentak tiga pilihan raya kecil iaitu di Bukit Selambau, Kedah, di Bukit Gantang, Perak dan di Batang Air, Sarawak.

BN membawa misi merampas Bukit Gantang dan Bukit Selambau manakala berusaha mempertahankan Batang Air. Sudah pastilah ia bukanlah satu tugas yang mudah untuk Umno merampas semula dua kerusi yang dipegang oleh Pas dan Pkr.BN berkeyakinan akan memenangi semula Dun Batang Air.

Apatah lagi dengan barisan kepimpinan baru UMNO yang diketuai oleh Datuk Seri Najib Tun Razak, pembangkang sudah pasti berusaha untuk mencalarkan rekod beliau.Bagi pembangkang bukan soal kesejahteraan rakyat yang akan menjadi pertimbangan dalam pilihan raya kecil kali ini, tetapi mereka ingin memastikan Najib, UMNO dan BN dimalukan.

Oleh itu, BN harus turun berkempen habis-habisan bagi memastikan sokongan rakyat memihak kepada mereka. Rakyat perlu diberi penjelasan dengan sebaik-baiknya bahawa BN kini sudah berada dalam kepimpinan baru.Justeru sebarang persepsi terhadap parti itu perlu disingkirkan sebaliknya memberikan semula peluang kepada BN membela nasib mereka.

Langkah Pas yang sengaja memilih Mohamad Nizar biarpun ada calon anak tempatan lain yang lebih layak dilihat bertujuan memberikan ruang kepada beliau untuk terus menyerang BN habis-habisan.Dalam kempen-kempen yang bakal dijalankan, Mohamad Nizar tentu akan menarik simpati pengundi kononnya beliau menjadi mangsa ‘rampasan kuasa’ oleh BN.Untuk berhadapan dengan situasi itu, BN yang diketuai oleh Timbalan Presiden UMNO, Tan Sri Muhyiddin Yassin dan dibantu oleh Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi serta Datuk Dr. Zambry Abdul Kadir mesti menyusun strategi yang sebaik-baiknya.

Di BUKIT GANTANG, misi BN boleh dianggap paling getir. Di dalam kawasan Parlimen inilah terdapat Dewan Undangan Negeri Changkat Jering - salah satu kawasan yang memungkinkan tumbang kerajaan negeri pakatan pembangkang.Kemenangan BN di kawasan ini amat penting bagi menunjukkan kepada rakyat bahawa tindakan wakil rakyat mereka, Kapten (B) Osman Jailun bertindak keluar dari PKR adalah betul.

Di BUKIT SELAMBAU, BN juga akan berhadapan dengan saingan sengit apatah lagi dalam usaha merampas kembali kawasan itu daripada Parti Keadilan Rakyat (PKR).Hakikatnya, biarpun BN meletakkan calon daripada MIC di kawasan yang terdiri daripada majoritinya pengundi Melayu tersebut, namun peluang BN untuk kembali berkuasa di situ tetap cerah.


Dari apa yang difahamkan sebahagian penyokong penyokong ini akan menutup beberapa bilik gerakan bagi membantah pencalonan S.Manikumar.Disini lah BN perlu mengambil kesempatan untuk meyakinkan pengundi yang calon BN yang diwakili oleh S.Ganesan adalah calon yang terbaik untuk mewakili mereka di Dun bukit selambau.

Oleh itu jentera BN yang diketuai oleh dua Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein dan Datuk Seri Shafie Apdal yang diberi tanggungjawab pertama mengepalai jentera pilihan raya BN perlu memikirkan strategi terbaik bagi memenangi hati pengundi India.

Di BATANG AIR pula, BN dikatakan tidak akan berhadapan dengan masalah biarpun PKR sedang bermimpi untuk merampasnya daripada BN.Apapun secara keseluruhannya, segala kesilapan yang berlaku ketika pilihan raya kecil Permatang Pauh dan Kuala Terengganu tidak harus diulangi lagi.Sebaliknya, ia harus dijadikan pengajaran dan BN perlu menggunakan strategi baru bagi memenangi hati rakyat. Kejayaan di ketiga-tiga kawasan itu hanya boleh dicapai jika jentera parti itu benar-benar bersatu padu terutamanya di Bukit Gantang dan Bukit Selambau.

Apa pun melalui harapan bahawa akan wujud gandingan baru Najib dan Muhyiddin bagi mentadbir negara dan parti, bukanlah suatu mustahil bahawa panji-panji akan kembali terpacak megah di kedua-dua kawasan berkenaan.


1 ulasan:

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH