tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Isnin, 23 Mac 2009

KETUA PEMUDA:Kenapa KJ Menjadi Pilihan

Kenapa KJ Menjadi Pilihan

 • BIAR ORANG MUDA JADI PEMIMPIN MUDA
Khairy baru berusia dalam lingkungan 30an dan sudah teruji akan kepimpinannya didalam pergerakan pemuda dan mempunyai wawasan untuk membawa pemuda sebagai satu pasukan SETIAKAWAN yang merupakan suatu prinsip persahabatan yang inklusif,bermatlamat untuk menjangkau luar daripada batasan tradisi Pemuda Umno dengan objektif untuk merapatkan jurang antara Pemuda dan rakyat.

Inilah visi dan matlamat khairy untuk membawa pemuda itu kekelompok rakyat agar pemuda itu sendiri menjadi tonggak kekuatan untuk memertabatkan agama,bangsa dan negara.
 • BERTANDING DIATAS FAKTOR KEKUATAN DIRINYA SENDIRI TANPA DIPENGARUHI OLEH SEBAB LAIN
Selama bergiat dalam arena politik khairy berusaha berjuang bersama rakyat untuk rakyat tanpa ada orang dibelakangnya untuk menolak beliau keatas.Sebagai seorang pemuda yang berani dan berwawasan kejayaan khairy diarena politik adalah atas kekuatannya berpolitik walau pun ada yang mengaitkan beliau atas sifat menantu pak lah.

 • DIGERUNI OLEH PIHAK LAWAN PEMBANGKANG
Bagi saya kelantangan khairy dan kebijaksanaan beliau dalam menghadapi apa jua isu dan serangan dari puak puak pembangkang merupakan satu eset yang sungguh bernilai bagi umno dan jenerasi pemuda itu sendiri.
Dengan bermacam macam tohmahan dan kecaman yang diterima dari pihak pembangkang khairy dilihat terlebih dulu kehadapan bagi membela dan mempertahankan sesuatu isu.(baca)

 • MEMPERJUANGKAN HAK ORANG MELAYU
Jika diperhatikan, Khairy sememangnya seorang pemimpin muda yang tidak disenangi oleh pembangkang kerana beliau dilihat begitu lantang dalam memperjuangkan nasib orang Melayu.Didalam kelantangan pihak pembangkang mempersoalkan kedaulatan raja raja melayu,siapakah pemimpin pemuda yang bersama sama rakyat dalam membela dan mempertahankan institusi raja raja melayu kalau bukan khairy.


[KT+322.jpg][KT+390.jpg][KT+218.jpg][KT+290.jpg][KT+203.jpg]


 • DIIKTIRAF SEBAGAI PEMIDATO TERBAIK
Dikalangan pemimpin pemuda umno khairy dilihat seorang yang berani untuk berdebat walau dihadapan ribuan penyokong parti lawan.Ini sudah dibuktikan oleh khairy semasa berdebat dengan Naib Presiden Pas Husam Musa.
 • MEMPUNYAI INTELEK TAJAM DAN KUAT
Baca(KJ CETUS IDEA DAN KOMEN MEMBINA TENTANG MINI BAJET)
 • NKP SEMEMANGNYA LAYAK MENJADI KP
Kepimpinan pemuda seharusnya diteruskan oleh khairy selaku naib ketua pergerakan itu yang merupakan kesinambungan agar pergerakan pemuda akan terus bergerak dalam satu wawasan dan setiakawan.Ini akan terus dilaksanakan oleh khairy supaya segala perancangan untuk memertabatkan bangsa akan terus berjalan tanpa ada ganguan.
[khairy_4.jpg]
 • PEMBAHARUAN DALAM PEMUDA
saya akan mantapkan lagi gerak kerja Pemuda dalam dua aspek. Pertama, dari segi latihan dan pendidikan politik. Ia bertujuan memperkuatkan jati diri ahli dan merakyatkan Pemuda. Maksudnya, dalam setiap tindakan Pemuda selepas ini akan membawa kesan positif kepada rakyat kerana Pemuda harus dilihat sebagai pembela nasib rakyat.

Perkara kedua, mengembalikan peranan aktivis dalam Pemuda. Saya akan menubuhkan kor penceramah dan imam muda iaitu lima penceramah dan lima imam muda dari setiap bahagian. Mereka akan menjadi aktivis kita di peringkat akar umbi dan memastikan dalam dua aspek yang mungkin kita nampak ada sedikit kelemahan iaitu penyampaian maklumat dan aktiviti keagamaan.

Saya juga akan menubuhkan unit penyampai maklumat yang akan menggunakan teknologi terkini bagi memastikan setiap ahli dan rakyat sentiasa dibekalkan dengan maklumat dan keputusan terkini yang dibuat oleh pemimpin. Ini termasuk unit perang siber yang lebih agresif melalui kaedah seperti blog dan juga portal rangkaian sosial seperti Facebook dan MySpace yang begitu popular di kalangan generasi muda. Maklumat yang kita sampaikan mesti terkini, tepat dan padat. Barulah ahli kita memahami bagaimana nak berdepan dengan sesuatu isu di kawasan masing-masing.

 • TIADA PROTOKOL

 • Setiakawan

Mengapa YB memilih slogan 'setiakawan' bagi persaingan ini.

KJ : Perkara paling asas dalam perjuangan politik adalah keikhlasan menjaga angkatan dan barisan kita. Setia kawan bermaksud kita pentingkan rakan-rakan bukan hanya diri sendiri. Saya berpegang kepada prinsip perjuangan semangat berpasukan. Jadi apa yang berlaku kepada rakan, akan beri kesan kepada kita. Selanjutnya KLIK DISINI


 • PEMUDA UNTUK PEMUDA

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH