tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Khamis, 19 Mac 2009

Muhd Taib nafi dipujuk tarik diri...

Tan Sri Muhammad Muhd Taib menafikan sekeras-kerasnya khabar angin yang tersebar mengatakan ada usaha-usaha untuk memujuk beliau menarik diri daripada bertanding jawatan timbalan presiden Umno minggu depan.

Muhd Taib yang juga ketua penerangan Umno diminta mengulas laporan yang mendakwa wujud usaha-usaha tersebut atas alasan demi menjaga perpaduan parti.

Umno kini dalam keadaan tidak menentu ekoran keputusan Lembaga Disiplin Umno melarang Datuk Mohd Ali Rustam, bertanding jawatan presiden, selepas lembaga itu mendapat ejennya bersalah terbabit dalam rasuah dan sogokan politik.

Ekoran itu, para penyokong beliau sudah beralih sokongan kepada Muhd Taib ekoran wujudnya dakwaaan ada konspirasi politik untuk menjatuhkan penyokong Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi.

Malah, konspirasi tersebut didakwa ditujukan kepada semua penyokong kuat Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi, termasuk Mohd Ali.

Ini kerana Najib dilihat lebih berpihak kepada seorang lagi calon, Tan Sri Muhyiddin Yassin yang sebelum ini bersuara lantang mendesak peralihan kuasa kepada Najib dipercepatkan.

Oleh itu, Najib dilihat 'terhutang budi' kepada Muhyiddin selepas Abdullah bersetuju tidak mempertahankan jawatan presiden kali dan dijadual menyerahkan kuasa kepada Najib selepas pemilihan Umno minggu depan.

Muhd Taib dijangka memperolehi sokongan pemimpin penyokong Mohd Ali kerana beliau juga dianggap sebagai penyokong kuat Abdullah.

Kini persaingan bagi pemilihan pucuk pimpinan Umno minggu didepan dilihat sebagai satu pertembungan antara puak Najib dan puak Pak Lah.

Juga tersebar khabar angin yang mengatakan akan berlaku beberapa siri bantahan hujung minggu ini sebagai membantah keputusan yang dibuat oleh Lembaga Disiplin Umno terhadap Mohd Ali.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH