tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Isnin, 11 Mei 2009

BN:PARTI BARU KAUM INDIA IKRAR SOKONG DASAR KERAJAAN

KUALA LUMPUR: Parti Demokratik India Malaysia (Mindrap) berikrar akan menyokong dasar kerajaan, khususnya dalam membantu masyarakat India di negara ini.

Presidennya Manuel Lopez berkata, parti yang ditubuhkan pada 2005 dan merupakan parti bebas itu akan memainkan peranan sebagai suara masyarakat India dan membawa permasalahan kaum itu untuk perhatian kerajaan.

"Kita akan memainkan peranan penting dalam mengutarakan permasalahan yang dihadapi masyarakat India. Kita faham ada tuntutan untuk masyarakat India tidak dapat dipenuhi kerana mungkin cara kita nak pohon itu tidak betul.

"Bila tak dapat, kita tak boleh salahkan kerajaan. Apa yang penting kita hendak pastikan kaum ini mendapat pembelaan sewajarnya," katanya pada sidang akhbar di sini.

Manuel berkata, penubuhan parti itu bukanlah untuk menyaingi MIC atau Parti Progresif Penduduk (PPP) sebaliknya untuk melebarkan lagi sayap perjuangan untuk membela kaum India di negara ini.

"Kita maklum meskipun adanya parti yang memperjuangkan nasib kaum ini, tapi ia tidak mendapat pembelaan sewajarnya. Kita tidak mahu bercakap pasal kerajaan tetapi parti. Saya menubuhkan parti ini untuk menaiktaraf kehidupan kaum India.

"Dari kajian yang kami buat, masih banyak lagi masalah masyarakat India yang tidak selesai antaranya isu kad pengenalan, pendidikan dan pekerjaan. Masyarakat India di negara ini masih banyak ketinggalan," katanya yang mendakwa mempunyai keanggotaan kirakira 3,000 orang di seluruh negara.

Selain itu, katanya penubuhan parti itu juga dibuat setelah tidak yakin lagi dengan kepimpinan parti kaum India sedia ada.

Ditanya sama ada parti itu bercadang menyertai Barisan Nasional, Manuel berkata: "Kami parti bebas dan akan menyokong sesiapa sahaja yang memperjuangkan nasib kaum India. Kami tidak dimiliki oleh manamana parti yang lain."BERNAMA

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH

Windows Live Messenger