tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Sabtu, 9 Mei 2009

UMNO BN:BN KERAJAAN PERIHATIN

S Pushpaneela, Isteri kepada Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Selangor kawasan Kota Alam Shah, M Manoharan, berterima kasih kepada kerajaan kerana membebaskan suaminya bersama 12 tahanan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) yang lain.

Beliau menyifatkan pembebasan itu sebagai bukti keprihatinan kerajaan pimpinan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak terhadap kesukaran yang ditanggung oleh keluarganya sepanjang tempoh penahanan Manoharan.

Manoharan, yang juga seorang pemimpin Hindraf akan dibebaskan bersama dua lagi pemimpin kumpulan yang diharamkan itu, P Uthayakumar dan K Vasantha, bersama-sama 10 yang lain dalam tempoh terdekat ini seperti yang diumumkan Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Hussein, hari ini.

Ketika diminta mengulas, Pushpaneela berkata, dengan pembebasan suaminya itu, ia dapat memberikan harapan baru kepada mereka sekeluarga.

Ketika ditanya sama ada Manoharan akan menjalankan tugasnya sebagai Adun selepas pembebasannya nanti, beliau berkata, perkara itu akan diputuskan oleh suaminya.

"Saya tidak tahu lagi mengenai perkara itu. Sebelum ini dia ada menyatakan hasrat untuk melepaskan jawatannya sebagai Adun. Namun, apa-apa keputusan, dia akan tentukan nanti selepas pembebasannya," katanya.

Isteri Uthayakumar, S Indra Devi, pula berkata, beliau berasa amat gembira dengan berita suaminya akan dibebaskan.

"Saya akan melawat beliau esok dan saya harap kami dapat pulang bersama Ahad ini," katanya.

Presiden MIC, Datuk Seri S Samy Vellu, berkata pembebasan pemimpin Hindraf itu akan menamatkan satu episod yang sudah menimbulkan rasa tidak puas hati dalam kalangan masyarakat India.

Pembebasan tahanan ISA ini amat baik untuk imej Malaysia baik di dalam mahupun di luar negara, katanya dalam satu kenyataan.

INI MENUNJUKAN YANG BN MENDENGAR RINTIHAN RAKYAT...KITA RENUNG RENUNGKAN LA...LU PIKIRLA SENDIRI

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH