tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Sabtu, 2 Mei 2009

UMNO PAS:PEMUDA PAS SIFATKAN KENYATAAN DEWAN ULAMA TIDAK TEPAT

Dewan Pemuda Pas Kelantan menyifatkan kenyataan Dewan Ulama parti itu bahawa hanya ulama yang layak menjadi pemimpin sebagai tidak tepat.Bagi mereka, konsep ulama yang dibawa oleh Pas bukannya berteraskan kepada individu tetapi bersifat sebuah institusi dalam memimpin hala tuju mereka dengan berlandaskan pada perlembagaan parti.kebanyakan ahli parti itu tidak memahami konsep ulama yang menjadi pegangan Pas sehingga mereka tidak dapat membezakannya antara individu atau institusi.

Perlembagaan parti tidak pernah menetapkan mana-mana jawatan penting perlu disandang oleh mereka yang berkelulusan agama sahaja.Perlembagaan parti tidak sebut orang berkelulusan agama sahaja mesti pegang jawatan tertinggi dalam parti, kita terbuka, kalau ikut syarat semua orang boleh bertanding.Tetapi sebagai parti Islam, calon yang bertanding kena faham dan mendokong konsep kepimpinan ulama.

Kalau orang memahami konsep ini dia akan membawa kepada matlamat tubuhnya parti ini dan yang penting dia sanggup memperjuangkan Islam.Biar siapa pun yang menjadi Presiden dan Timbalan Presiden, mereka akan dipantau oleh Majlis Syura Ulama bagi memastikan kerja yang dilakukannya tidak bertentangan dengan agama.

Jadi kalau bukan ulama yang menjadi Presiden atau Timbalan Presiden sekali pun, mereka tetap dipandu oleh para ulama, oleh itu bagi saya semua berhak bertanding asalkan calon menyokong kepimpinan ulama.Pas mengamalkan prinsip demokrasi dan sesiapa sahaja boleh menawarkan diri untuk bertanding jawatan tertinggi parti selagi ia memahami konsep kepimpinan ulama.

Kalau Pemimpin perlu memahami konsep kepimpinan ulama bagaimana pula dengan Nizar yang terang terang menolak Islam sebagai perjuangan Pas.Jadi benarlah apa yang dinyatakan oleh Nizar yang Islam tidak lagi penting dalam perjuangan Pas.

Pada Pas ,seandainya tidak lagi mengutamakan Islam dalam perjuangannya terimalah Nizar sebagai pemimpin dan seandainya Islam tetap dalam perjuangan Pas seharusnya pemimpin yang terang menolak Islam ini di tolak sebagai salah seorang pemimpin Pas.Pas akan hancur sekiranya Pas mempunyai pemimpin sedemikian yang sentiasa memutar belitkan perjuangan hanya kerana kuasa.

SEKALI LAGI PAS PERLU MENILAI PERJUANGAN NIZAR......APAKAH PAS TERIMA APA YANG TELAH NIZAR NYATAKAN....RENUNG RENUNG KAN LAH....LU PIKIR LA SENDIRI.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH