tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Ahad, 3 Mei 2009

UMNO PAS:SAINGAN PAS DAN PKR BUKTI PAKATAN PEMBANGKANG RAPUH.

Tiadanya kesepakatan antara Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan Pas untuk memilih calon Pilihan Raya Dewan Undangan Negeri (DUN) Penanti membuktikan betapa rapuhnya hubungan parti dalam pakatan pembangkang.Hakikat ini membuktikan bahawa wujud jurang dalam pakatan pembangkang ekoran perbezaan prinsip dan ideologi yang sangat ketara.

Walaupun pemimpin pakatan pembangkang bersungguh-sungguh mempertahankan hubungan dalam parti itu, tetapi sentimen di peringkat akar umbi menggambarkan keadaan sebaliknya.Walaupun hanya terdiri daripada beberapa parti sahaja, pakatan pembangkang tidak mempunyai kesepakatan dalam membuat keputusan. Ini elemen yang sangat jelas.

Pemimpin pembangkang boleh mengaburi mata rakyat pada satu-satu masa tetapi mereka tidak boleh menipu rakyat sepanjang masa dan senario di Penanti menunjukkan hakikat itu.kemelut yang melanda pakatan pembangkang itu tidak pernah berlaku dalam BN yang terbukti mampu mewujudkan formula perkongsian kuasa yang baik walaupun mempunyai 14 parti komponen.

PKR TAMAK KUASA DAN PAS PULA KEMARUK KUASA.........PEREBUTAN SEBEGINI AKAN TERUS BERLAKU KERANA JELAS TIADA KESEKAPATAN DALAM PEMBANGKANG .YANG DIKEJAR HANYA KUASA .PADA RAKYAT RENUNG RENUNGKAN LAH...LU PIKIR LA SENDIRI

5 ulasan:

 1. salam ziarah

  blog yang bagus

  sila ziarah blog saya di http://www.rakyatkelantan.blogspot.com/
  terima kasih

  BalasPadam
 2. ye lah pembangkang rapuh, lemah, kucar kacir...
  betulah..pembangkang mana ada duit, tak der SPR, Polis, Kemas, Dll..PR memang cukup lemah.

  Tapi....kannnnnnn

  BalasPadam
 3. Pemimpin PAS sanggup melihat Islam dan Melayu berpecah kerana mereka sangat yakin bahawa PAS boleh menjadi parti alternatif kepada orang-orang Melayu. Pemimpin PAS semakin yakin bahawa kaum Cina dan India mulai menyokong calon PAS. Mengapa mereka perlu bersatu dengan UMNO? Mereka beranggapan UMNO mulai menuju kehancuran atau lubang kubur.
  Pandangan yang terlalu awal. Dalam politik pelbagai kemungkinan boleh berlaku. Ada masa naik dan ada masa turun. Ada masa air pasang dan ada masa air surut. Bergantunglah kepada keadaan dan masanya. UMNO mulai membuat beberapa perubahan bagi mengembalikan keyakinan rakyat. Pemimpin-pemimpin MT UMNO yang dipilih melalui Persidangan Agung UMNO kebanyakan pemimpin yang berani bercakap, berpendirian tegas, berwibawa dan bersih. PM, DS Najib telah melantik Menteri dan Timbalan Menteri dari kalangan pemimpin UMNO yang bersih dan berkemampuan memberi sumbangan kepada rakyat dan negara. Beberapa dasar telah mengalami perubahan dan pembaharuan. Majlis perasmian yang bakal dihadiri oleh pemimpin kerajaan diringkaskan kerana lebih masa ditumpukan kepada perkhidmatan kepada rakyat. Sesuai dengan cogan kata di bawah pentadbiran DS Najib iaitu "Rakyat Didahulukan dan Pencapaian Diutamakan". Jika UMNO dan BN mendapat restu rakyat pada masa akan datang bermakna Melayu terus berpecah.
  Oleh itu pemimpin PAS mahu pun UMNO tidak perlu mendabik dada mengatakan parti masing-masing kuat. Sebenarnya NGOs dan orang Melayu tidak rela melihat bangsa Melayu semakin menuju kehancuran. Apakah Islam boleh terus berkembang maju jika bangsa Melayu hancur? Perjuangan Islam PAS sebenarnya samalah jua dengan perjuangan UMNO. Cuma pendekatan PAS dan UMNO mungkin sedikit berbeda dan apakah perbedaan itu tidak memungkinkan UMNO dan PAS bersatu kerana Allah. Jika PAS boleh menerima DAP sebagai rakan dalam pakatan, mengapa PAS tidak boleh menerima UMNO sebagai pakatan dalam perjuangan membela nasib bangsa Melayu dan Islam?

  BalasPadam
 4. pekebenda la yg ko membebel ni

  BalasPadam
 5. DALAM KEADAAN PR DIKATAKAN PAKATAN RAPUH PUN BN TETAP KALAH TERLENTANG. APA NAK BUAT ORANG DAH TAK SUKA KAT BN. TAK PAYAH LA LAGI NAK TOLONG PERJUANGAN KARUT BN TU...

  BalasPadam

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH

Windows Live Messenger