tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Sabtu, 9 Mei 2009

UMNO PKR PENANTI:PEMUDA UMNO SIAP HADAPI PENANTI

Pergerakan Pemuda Umno bersedia menghadapi pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Penanti walaupun Barisan Nasional (BN) belum memutuskan untuk bertanding.

Ketuanya, Khairy Jamaluddin, berkata Pemuda Umno Pulau Pinang telah diminta membuat persiapan awal bagi pilihan raya kecil itu yang akan diadakan pada 31 Mei ini.

"Dengan kata mudah, kita berada pada tahap bersedia menghadapi pilihan raya kecil itu. Kalau wisel ditiup, jentera kita akan terus bekerja," katanya selepas mengadakan mesyuarat pertama dengan Pemuda Umno Terengganu di sini, hari ini.

Beliau berkata, pergerakan itu berpendapat tidak timbul soal berani atau takut bagi BN menghadapi pilihan raya kecil itu kerana ia diadakan bukan disebabkan perkara yang kukuh seperti wakil rakyat terbabit meninggal dunia, bankrap atau dikenakan tindakan undang-undang.

"Maka apabila Dewan Tertinggi BN bermesyuarat seminggu lagi, kita kena pertimbangkan konteks tersebut di mana seolah-olah pilihan raya itu sebenarnya untuk memperlekehkan institusi demokrasi negara ini," katanya.

Pilihan raya kecil DUN Penanti diadakan berikutan peletakan jawatan Mohammad Fairus Khairuddin pada 16 April lalu, iaitu kira-kira seminggu selepas beliau meletak jawatan sebagai Timbalan Ketua Menteri I Pulau Pinang.

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menetapkan 23 Mei ini sebagai hari penamaan calon dan 31 Mei sebagai hari pengundian, jika ada pertandingan.

Sementara itu, Khairy berkata Pemuda Umno Terengganu mempunyai semangat kekitaan dan perpaduan yang tinggi serta tidak timbul langsung sebarang masalah.

Beliau berkata, mereka telah berikrar berdiri teguh di belakang Presiden parti, Datuk Seri Najib Razak, dan kepimpinan negeri di bawah Datuk Ahmad Said.

"Saya cukup gembira dengan semangat yang ditunjukkan oleh Pemuda Umno Terengganu yang bersatu menjalankan tugas masing-masing dengan berkesan terutama bagi menghadapi pilihan raya umum akan datang," katanya.

Khairy berkata, beliau juga telah meminta Pemuda Umno Terengganu supaya melipatgandakan usaha untuk turun ke bawah bagi mendekati golongan belia melalui pelbagai teknologi terkini terutama internet.

Pada majlis itu, Khairy turut mengumumkan Saifulbahri Baharuddin sebagai Ketua Pemuda Umno negeri, Khazan Che Mat (Naib Ketua Pemuda), Apli Jusoh (Setiausaha), Rosli Nooral Azhar @ Hassan (Bendahari) dan Hisham Zubir (Ketua Penerangan).

1 ulasan:

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH