tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Sabtu, 16 Mei 2009

UMNO:FITNAH PEMBANGKANG TERHADAP UMNO AKAN DITANGKIS DENGAN FAKTA FAKTA YANG JELAS

Umno perlu bertindak dengan menyediakan hujah-hujah dengan faktafakta yang betul bagi menangkis tohmahan serta fitnah yang dilemparkan oleh pembangkang, kata Presiden Umno yang juga Pengerusi Badan Perhubungan Umno Selangor Datuk Seri Najib Tun Razak.

Fitnah atau "spinning" yang dilakukan oleh pembangkang seolaholah meletakkan Umno tidak berada di pihak yang betul atau dalam keadaan terlalu mempertahankan diri berhubung apa yang dilemparkan terhadap parti, kata Perdana Menteri dalam sidang media di sini hari ini.

Beliau berkata demikian selepas mempengerusikan mesyuarat Badan Perhubungan Umno Selangor yang pertama selepas beliau mengambil alih jawatan itu yang sebelum ini dipegang oleh Tan Sri Muhammad Muhamad Taib.

"Jadi dengan langkahlangkah baru yang akan kita ambil ini, kita akan lebih bersedia untuk menghadapi serangan daripada parti pembangkang," kata Najib.

Dalam pendekatan baru Umno Selangor pada kali ini, beliau berkata pendekatan yang lebih mesra rakyat diutamakan dalam segala perkara yang dilakukan dan beliau telah menggariskan apa yang perlu dilakukan oleh Umno Selangor.

Najib berkata adalah penting bagi Umno Selangor bekerja sebagai satu pasukan yang padu dan menyedari keperluan untuk sentiasa mengutamakan kepentingan serta kebajikan rakyat dengan memperbanyakkan program mesra rakyat dalam sebarang tindakan yang dilakukan atas nama Wakil Rakyat, Ketua Bahagian atau pemimpin Umno.

Mesyuarat hari ini juga menetapkan supaya Umno Selangor mengambil langkah tertentu bagi meningkatkan keberkesanan khidmat Umno kepada rakyat di negeri ini, termasuk mengkaji semula peranan yang dimainkan oleh para pemimpin Umno dan kaedahkaedah yang diguna pakai.

"Saya percaya dengan semangat yang diperlihatkan pada hari ini dan pendekatan baru yang kita amalkan, kita akan dapat meningkatkan lagi kepercayaan rakyat terhadap Umno dan Barisan Nasional," katanya.

Pada majlis itu, Najib mengumumkan pelantikan Anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) Seri Serdang Datuk Mohamad Satim Diman sebagai Setiausaha Perhubungan Umno Selangor yang baru menggantikan Adun Sungai Air Tawar Datuk Raja Ideris Raja Ahmad.

Naib Ketua Bahagian Kelana Jaya Datuk Fateh Iskandar Mohamed Mansor pula dilantik sebagai Bendahari menggantikan Datuk Adnan Buyong manakala Adun Kuang Abdul Shukur Idrus yang juga Ketua Bahagian Selayang menggantikan Adun Sementa Datuk Abdul Rahman Palil sebagai Ketua Penerangan yang baru.

Najib juga mengumumkan pelantikan Adun Sungai Panjang Datuk Seri Dr Mohamad Khir Toyo sebagai Ketua Kumpulan Pemikir Umno Selangor, iaitu jawatan baru yang diwujudkan dalam Badan Perhubungan Umno Negeri.

Mengenai uraura Parti Progresif Penduduk (PPP) mahu meninggalkan Barisan Nasional (BN), Najib berkata: "Saya tidak tahu. Apa jua perkara yang berkaitan dengan BN akan kami bincangkan di peringkat Dewan Tertinggi BN."

Ditanya kemungkinan beliau campur tangan dalam perbalahan antara Presiden PPP Datuk M.Kayveas dan Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, T. Murugiah, Najib berkata beliau sedang memikirkannya dan belum membuat keputusan lagi.

Mengenai sama ada wajar PPP keluar dulu daripada BN untuk menyelesaikan masalahnya dan menyertai semula BN kemudian, beliau berkata: "BN bukanlah parti boleh keluar masuk keluar masuk. Kita kena ada disiplin dalam Barisan Nasional... sebagai satu keluarga besar kalau tak ada disiplin orang lihat parti kita ini parti yang boleh buat sesuka hati." BERNAMA

1 ulasan:

  1. kalau PakLah dulu jawab: "terpulanglah kepada PPP"

    sekarang Najib jawab: "sedang memikirkan dan belum buat keputusan"

    hehe.. at least ada improvement. :)

    BalasPadam

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH