tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Sabtu, 16 Mei 2009

ZAMBRY NIZAR:BIAR MAHKAMAH BUAT PENGHAKIMAN

Persoalan bahawa Barisan Nasional (BN) gentar menghadapi pilihan raya kecil bagi menyelesaikan kemelut politik di Perak sebenarnya tidak timbul, kata Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Mohd. Shafie Apdal.

Menurutnya, semua pihak perlu memberikan laluan kepada proses perundangan dan menyerahkan kepada pihak mahkamah membuat keputusan berhubung isu tersebut.

''Kita bukan gilakan kuasa tetapi memandangkan perkara tersebut masih dalam peringkat perundangan, biar mahkamah membuat penghakiman terlebih dahulu.

''Apabila proses undang-undang dijalankan secara teratur, jika mahkamah memutuskan bahawa ia harus dilakukan dalam Dewan Undangan Negeri (DUN) maka dewan harus digunakan," katanya kepada pemberita di pejabatnya di sini hari ini.

Sebelum ini, pelbagai pihak termasuk beberapa pemimpin parti komponen BN menyarankan satu pilihan raya baru diadakan bagi menamatkan kemelut politik Perak yang berlarutan sejak Februari lalu.

Mohd. Shafie yang juga Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah berkata, desakan supaya diadakan pilihan raya boleh menyebabkan senario baru iaitu parti yang tidak mempunyai majoriti turut mahu memerintah.

''Kita kerap sangat mahu mengadakan pilihan raya selepas berlaku pilihan raya umum, sedangkan sistem menyatakan bahawa siapa yang mendapat majoriti mereka boleh memerintah negeri atau negara.

''Sebaliknya jika ada yang tidak dapat majoriti menuntut diadakan pilihan raya, mungkin negeri-negeri lain akan tuntut," katanya.

Menurutnya, apa yang penting sekarang ialah BN mahu memenuhi keperluan masyarakat termasuk memastikan urus tadbir kerajaan negeri berjalan lancar dan tidak diganggu gugat dengan kegiatan lain.

Beliau bersetuju dengan pandangan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak yang mahu kepentingan rakyat menjadi keutamaan dan memastikan adanya kestabilan politik khususnya di Perak.

1 ulasan:

  1. Saudara tulis kemudian baca sendiri tanpa mendapat sambutan dari pengungjung2 internet.Kenapa jadi macam ni?

    BalasPadam

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH