tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Ahad, 10 Mei 2009

ZAMBRY NIZAR:KENANGAN 7 MEI,RUPANYA NIZAR DIBERI PERINGATAN


Sebelum ini berbagai andaian dibuat bila Raja Nazrin memanggil Nizar dan Ngeh,dan bila Nizar memberitahu wartawan yang Baginda Raja Nazrin memaklumkan bahawa Baginda meletakan penghormatan yang tinggi terhadap saya dan Ngeh dan memaklumkan bahawa Baginda berada diatas politik.Tapi jelas dari riak muka Nizar selepas di tegur Raja Nazrin muka Nizar tidak ceria sebagaimana ceria semasa Nizar mendapat perkenan Sultan bagi menerima watikah perlantikan nya sebagai MB Perak.Jelas disini Nizar cuba untuk memutar belit setiap teguran Baginda agar rakyat melihat beliau diterima oleh Baginda.Pada Nizar jangan la putar belit kenyataan.

Rupanya Baginda Raja Nazrin meminta kepada kedua-duanya bahawa baginda tidak mahu terlibat dalam suasana sedemikian. Saya hanya mahu menyampaikan ucapan, jadi hormati ucapan saya apabila saya menyampaikannya. Anda faham? Jika mahu berurusan dengan saya pada masa depan, anda perlu menghormati ucapan saya. Faham? titah baginda sambil meminta kedua-duanya memberitahu barisan ADUN pembangkang yang ketika itu berdiri sebagai tanda bantahan, agar duduk supaya upacara boleh diteruskan dengan lancar.

Baginda Raja Nazrin murka kerana merasakan Baginda sudah cukup sabar dengan kerenah Nizar dan pembangkang yang lain kerana Baginda sudah terlalu lama menunggu sebelum dapat menyempurnakan majlis perasmian.Belum pernah seorang Raja diperlakukan sebegini rupa dan semua ini berpunca dari kedegilan Nizar dan sekutunya untuk bertolak ansur.Nizar seharusnya menasihati Siva diawal persidangan supaya urusan perasmian oleh Raja Nazrin harus didahulukan,tapi Nizar dan pembangkang hanya meletekan kepentingan mereka melebihi kepentingan Baginda untuk merasmikan persidangan Dun pada hari itu dengan menimbulkan keadaan kacau bilau dengan gelagat bak samseng dan pembangkang hilang kewarasan dan emosional sehingga menjadikan suasana tegang, yang belum pernah berlaku dalam sejarah negara.

Belum pernah raja diganggu sedemikian dan terpaksa meminta ADUN untuk menghormati ucapan baginda.Apa hendak jadi jika pakatan pembangkang memerintah negara.Apakah keadaan yang lebih besar lagi dari kejadian ini akan tercetus seandainya pembangkang yang berkuasa dinegara ini.Inilah persoalan yang perlu rakyat lihat agar perkara sebegini seharusnya dihindari dan dibuang jauh jauh agar keselesaan selama hampir 60 tahun kita merdeka dapat dinikmati seterusnya.

PADA RAKYAT ,APAKAH LAYAK PEMIMPIN SEBEGINI RUPA YANG DIBERI AMARAN OLEH BAGINDA AGAR JANGAN MENIMBULKAN HURU HARA MASA BAGINDA INGIN MENYAMPAIKAN UCAPAN PERSIDANGAN DIBER TEMPAT DALAM POLITIK NEGERI PERAK.

KITA RENUNG RENUNGKAN LAH....SEMOGA PERJALANAN INTITUSI RAJA RAJA TERUS SUBUR DALAM KEBANGKITAN NEGARA MENUJU NEGARA MAJU.....LU PIKIR LA SENDIRI ........

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH