tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Rabu, 13 Mei 2009

ZAMBRY NIZAR:UMNO BN TIDAK RAKUS SEBAGAIMANA NIZAR RAKUS.

Kerajaan Barisan Nasional (BN)tidak rakus merebut kuasa di Perak sebelum mahkamah membuat keputusan terhadap kedudukan Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin sebagai Menteri Besar yang sah.

BN tidak merampas kuasa di Perak secara membuta tuli sebaliknya ia dilakukan mengikut perlembagaan.Dalam tempoh 10 bulan selepas Pilihan Raya Umum Ke-12, BN tidak pernah mengganggu pentadbiran pakatan pembangkang di Perak.Sebaliknya, pakatan pembangkang yang hanya mempunyai kelebihan tiga majoriti, cuba mencuri seorang wakil rakyat BN. Sebenarnya yang rakus dan tamak itu adalah pembangkang.

“Oleh kerana pembangkang yang memulakan dahulu, sudah pasti ada reaksi daripada pihak yang satu lagi. Ada tiga wakil rakyat mereka yang lari tetapi mereka tidak sertai BN pun.BN sebenarnya tidak terlalu beria-ia merampas semula negeri itu daripada pembangkang kerana memberi tumpuan kepada kebajikan rakyat.BN menerima keputusan pilihan raya umum ke 12 dan tidak terlintas ingin mengambil Perak sebelum Pilihan Raya Umum Ke-13.Tapi takdirv telah menetukan BN memerintah Perak bila Sultan Perak berpuas hati dengan bilangan Ahli Dun yang menyokong BN.

Yang terlalu rakus dan tamak adalah Nizar bila dengan sewenangnya beliau mengantung tugas Setiausaha Kerajaan Negeri, Datuk Abdul Rahman Hashim dan Penasihat Undang-Undang negeri, Datuk Ahmad Kamal Shahid serta merta.Apakah ni bukan dinamakan rakus dan tamak?

KITA RENUNG RENUNG KAN LA...LU PIKIR LA SENDIRI...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH