tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Isnin, 4 Mei 2009

UMNO PAS:PAS SELANGOR AKUI GAGAL DALAM PENTADBIRANNYA DAN KECEWAKAN AHLI AHLI

PASIR PUTEH 3 Mei – Pas mengakui masih gagal memenuhi tuntutan ahlinya dalam pentadbiran kerajaan pakatan pembangkang di Selangor terutama membabitkan isu penutupan kilang arak.

Exco Kerajaan Negeri Selangor, Iskandar Abdul Samad berkata, parti itu hanya memainkan peranan minoriti dalam kerajaan negeri kerana masih bergantung pada konsep muafakat bersama Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan DAP.

‘‘Kita masih gagal memenuhi tuntutan ahli Pas yang mempersoalkan bilakah usaha untuk menutup kilang arak di Selangor dilaksanakan.

‘‘Masalah ini berlaku kerana pemimpin Pas yang menerajui negeri ini masih tidak mencapai tahap majoriti namun tetap mendapat sokongan padu daripada masyarakat Cina dan India di negeri itu,’’ katanya.

Beliau berucap merasmikan Mesyuarat Agung Pas Kawasan Pasir Puteh Kali ke-50 di Sekolah Menengah Agama Saniah dekat sini semalam.

Menurut Iskandar, Pas boleh melakukan perubahan drastik sekiranya semua kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) dan Parlimen di negara ini berjaya dimenangi dalam pilihan raya umum akan datang.

‘‘Tetapi kita masih tetap berpegang pada konsep saling bantu-membantu dan pengagihan hak sama rata dalam kerajaan pakatan,’’ katanya.

Mesyuarat itu dihadiri 919 perwakilan dari kawasan DUN Selising, Limbongan, Gaal dan Semerak yang turut menyaksikan pengundian bagi merebut semua jawatan dalam pemilihan jawatankuasa baru Pas kawasan tersebut.

DAH TAHU GAGAL...SERAH KAN PADA YANG TAHU NAK MENTADBIR...RENUNG RENUNGKAN LA...LU PIKIR LA SENDIRI

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH