tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Selasa, 12 Mei 2009

UMNO PAS:UMNO PERLU SENTIASA DIREMAJAKAN

KUALA LUMPUR 11 Mei - UMNO perlu berada di barisan hadapan dan sentiasa diremajakan bagi memastikan ia terus kekal sebagai parti yang relevan walaupun sudah mencecah usia 63 tahun.

Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi berkata, perkara itu mesti diberi perhatian serius oleh barisan kepimpinan dan para ahli bagi membolehkan UMNO mengharungi suasana politik yang semakin mencabar.

Katanya, semua pihak perlu melipatgandakan usaha dan bukannya sekadar bernostalgia mengenai pencapaian lampau parti kerana ia tidak membawa sebarang erti.

"Dalam kedewasaan usia 63 tahun, ahli UMNO tidak harus bernostalgia sebaliknya perlu memastikan parti sentiasa berada di barisan hadapan.

"UMNO mesti diremajakan bagi memastikan ia terus relevan, dalam hal ini kepimpinan harus menterjemahkan komitmen mereka terutama dalam keadaan yang makin mencabar hari ini, saya harap ini dapat difahami," katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas Majlis Sambutan 63 Tahun UMNO di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) di sini malam ini.

Majlis berkenaan dihadiri Presiden UMNO, Datuk Seri Najib Tun Razak; Timbalannya, Tan Sri Muhyiddin Yassin dan bekas Presiden, Tun Dr. Mahathir Mohamad.

Sementara itu, seorang lagi Naib Presiden, Datuk Seri Mohd. Shafie Apdal berkata, saranan Presiden supaya ahli UMNO berani membuat perubahan perlu disambut oleh semua pihak.

Katanya, budaya kecemerlangan dan budaya kuat bekerja perlu disuburkan di dalam UMNO dan ia mesti dijadikan pegangan dalam memperjuangkan nasib rakyat.

Katanya, UMNO perlu terus melakar kecemerlangan selari dengan peningkatan usianya yang sudah mencecah 63 tahun.

"Ahli-ahli mesti menterjemahkan hasrat Presiden dan menyebarluaskan budaya kecemerlangan dan budaya bekerja dengan kuat.

"Semua pihak perlu sedar bahawa mereka tidak boleh lagi bersikap ambil mudah dan cepat selesa dengan apa yang telah kita miliki," katanya.

1 ulasan:

  1. Jangan cakap sahaja pandai..kerja tak buat...Pemuda nak dapat peruntukan pun susah..nak remajakan UMNO pulak...Sepatutnya sebagai parti yang memperjuangkan Agama, bangsa dan tanahair, telah tiba masanya perundangan Islam sepenuhnya digunakan di Malaysia menggantikan Perlembagaan Inggeris sekarang nih... barulah UMNO benar-benar bejuang untuk agamanya...lagipun orang cina dan India pun yang sibuk sangat nak batal kontrak sosial..

    BalasPadam

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH