tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Selasa, 12 Mei 2009

ZAMBRY NIZAR:UMNO TIDAK PERNAH MENENTANG KEPUTUSAN MAHKAMAH

IPOH 11 Mei - Pejabat Menteri Besar dan semua Exco kerajaan negeri akan dikosongkan secepat mungkin selaras dengan keputusan Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur bahawa Datuk Seri Ir. Mohammad Nizar Jamaluddin adalah Menteri Besar Perak yang sah.

Ketua Penerangan Kerajaan Negeri Perak, Datuk Hamdi Abu Bakar berkata, pihaknya tidak ada masalah berbuat demikian kerana akur dengan keputusan mahkamah itu.

''Walaupun tidak ada sebarang arahan rasmi untuk mengosongkan pejabat namun kita akur dengan keputusan mahkamah dan tidak akan menentang.

''Kita semua ikut perintah, kita orang yang jenis taat pada perintah mahkamah dan tak ada masalah untuk mengosongkan pejabat," katanya ketika ditemui di pejabatnya di sini hari ini.

Hakim Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur, Datuk Abdul Aziz Abdul Rahim hari ini telah memutuskan Mohammad Nizar adalah Menteri Besar Perak yang sah.

Keputusan itu dibuat setelah mendapati jawatan Menteri Besar tidak boleh dianggap kosong dan undi tidak percaya hanya boleh dibuat di Dewan Undangan Negeri (DUN).

Sementara itu, Setiausaha Akhbar Menteri Besar Perak, Nizamuddin Mat Isa berkata, semua pihak dalam kerajaan negeri Barisan Nasional (BN) menghormati keputusan mahkamah tersebut.

Justeru, katanya, semua yang terlibat akan berkemas secepat mungkin untuk meninggalkan pejabat masing-masing.

Dalam pada itu, Setiausaha Sulit kepada Zambry Abdul Kadir, Khairul Azwan Harun pula meminta kerjasama media supaya meninggalkan pejabat Menteri Besar kerana tidak ada apa yang luar biasa berlaku di situ.

Katanya, segala aktiviti masih berjalan seperti biasa dan sepatutnya pihak wartawan tidak berada di pejabat Menteri Besar yang pada waktu itu perlu ditutup kerana sudah pukul 5 petang.

Tinjauan Utusan Malaysia selepas itu pula mendapati, lapan buah trak Unit Simpanan Persekutuan (FRU) mula tiba di pintu masuk bangunan Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK) pada pukul 5.40 petang.

Ketibaan pasukan keselamatan itu adalah semata-mata untuk memastikan ketenteraman awam tidak terjejas dan menghalang mana-mana pihak yang cuba membuat kekecohan.

Sehingga pukul 6.50 petang ini, masih belum kelihatan mana-mana pihak berhimpun beramai-ramai bagi meraikan kemenangan Mohammad Nizar itu.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH